Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Društvo

31. 10. 2012. Niš

Autor: Tijana Nikolić Izvor: City radio

Sajam stvaralaštva starih

U tržnom centru „Merkator“ održan je Sajam stvaralaštva starih na kojem su štićenici Gerentoloških centara iz Niša, Aleksinca, Kruševca i Jagodine izlagali svoje rukotvorine i imali priliku da provere svoje zdravlje i da se informišu o zdravstvenim preventivnim mogućnostima koje mogu koristiti.

Ovom akcijom kompanija „Mercator-S“ završila je celomesečni program posvećen starijim osobama. Oni su pored mnogih akcija na teritoriji Vojvodine imali svake srede popuste u hipermarketu u Nišu za penzionere i starije osobe.

Cilj ove akcije je, kako kažu, skretanje pažnje na položaj starijih osoba u društvu, njihovo aktivno uključivanje u isto i podrška za njihov aktivan i kvalitetniji život.

„Mnogo nam je drago što su se osim domaćina Gerentološkog centra u Nišu, odazvali i Gerentološki centri iz Kruševca, Aleksinca i Jagodine. Zaista svi ovi radovi su divni, svaki je rađen sa ljubavlju i to i jeste poruka ove naše akcije da je moguće kreativno stvarati i u trećem životnom dobu, da ga tako nazovemo. Ceo oktobar nam je bio u znaku starih osoba, organizovali smo i specijalne popuste za njih u našem hipermarketu, ali i u ostalim radnjama u Merkator Centru. Uvek ćemo se rado pridružiti ovakvim akcijama jer evidentno je da je populacija u našoj zemlji pretežno starija populacija i treba im posvetiti više pažnje i bolji status u društvu“, rekla je Maja Reić, PR menadžer Merkator centra.

Pored izložbene prodaje svojih rukotvorina, stariji su mogli da se sa lekarima Doma zdravlja posavetuju o preventivnim pregledima, o problemima osteoporoze, o zdravom načinu ishrane i povišenom krvnom pritisku.

„Naši korisnici su prezadovaljni ovom akcijom, imali su puno aktivnosti organizovanih ovog meseca i ovaj Sajam danas je kao kruna svega toga. Oni su izuzetno srećni kada mogu da prezentuju svoje radove i svoje rukotvorine jer se ovim bave čitave godine“, rekla je Vesna Živić, radni terapeut Gerentološkog centra Niš.

Ona je pomenula i činjenicu da u zemlji kao što je naša, gde je stanovništvo pretežno staro, da se malo pažnje posvećuje starim osobama i da sama činjenica koliko su im male penzije pokazuje to koliko se u našoj zemlji poštuju prava starijih osoba.

Mesec oktobar se u svetu obeležava kao mesec starijih osoba i organizuju se razne akcije unaprđenja njihovog položaja u društvu pod sloganom „Aktivna starost za sve“.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage