Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Društvo

08. 11. 2012. Niš

Autor: Tijana Nikolić Izvor: City radio

Dan borbe protiv fašizma

Antifašistički kolektiv grada Niša i ove godine višednevnom Antifašističkom akcijom, od 9. do 16. novembra, obeležava Međunarodnu nedelju borbe protiv fašizma.

Antifašistički kolektiv grada Niša, čine aktivisti i aktivistkinje organizacija civilnog društva: Odbor za ljudska prava, Centar lokalne demokratije – LDA, Centar za razvoj civilnih resursa, Centar za devojke i Ženski prostor.

Oni i ove godine organizuju nekoliko manifestacija povodom Dana borbe protiv fašizma, 9. novembra.

U sklopu njihovih akcija biće organizovan okrugli sto „Javni forum – Diskriminacija u Srbiji“, u petak 9. novembra, u Gradskoj kući sa početkom u 12h.

Nakon toga, od 14:30h, na Trgu Kralja Milana biće organizovana ulična akcija „Antifašizam – moj izbor“.

U sklopu ove akcije u Sali NKC-a, Ženski prostor organizuje projekciju filma „Pogrešna reč - Odšteta Romima i Sintijima u Nemačkoj“. Nakon projekcije biće organizovana diskusija sa gošćom Renom Redle, umetnicom, novinarkom i inicijatorkom multimedijalnog projekta Poseta Starom sajmištu.

Cela naredna nedelja biće u znaku borbe protiv fašizma pa će u petak, 16. novembra, biti organizovana radionica za mlade „Ljudska prava i tolerancija“, koju organizuju aktivisti i volonteri LDA i CRCR-a.

Osim toga, tokom nedelje Niške antifašističke akcije u saradnji sa GO Crveni krst biće organizovana i akcija uklanjanja rasističkih, fašističkih i neonacističkih grafita sa keja na Nišavi.

Organizatori kažu da ovom akcijom žele da pošalju jasnu poruku sugrađanima da je Niš grad negovanja slobode, različitosti i ljudskih prava, i da ispadi nacističkih, neonacističkih i profašističkih grupa, koje nažalost, deluju i u našem gradu, neće biti tolerisani.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage