Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Društvo

20. 11. 2012. Niš

Autor: Tijana Nikolić Izvor: City radio

Humanitarna predstava u Pozorištu lutaka

Povodom Svetskog dana prava deteta, 20. novembra, u Pozorištu Lutaka u Nišu održana je humanitarna predstava za decu iz ustanove „Mara“ i iz doma „Kulina“.

Neki uz pratnju roditelja, neki uz pratnju volontera koji provode vreme sa njima, došli su u Pozorište lutaka da pogledaju predstavu. Niko od njih nikada ranije nije bio u pozorištu, a mnogi nisu ni izlazili napolje jako dugo.

„Radimo na projektu inkluzije dece iz „Kuline“ i volonteri se minimum dva puta nedeljno druže sa decom, hranimo ih, igramo se sa njima, šetamo ih i evo danas smo ih doveli u pozorište, a mnogi nisu izlazili ni napolje“, rekla je Milica Jovanović iz Udruženja samohranih majki.

U Pozorištu lutaka kažu da će od sada minimun jednom mesečno imati neku humanitarnu predstavu ovog tipa.

„Ovakva deca ne mogu često da se dovode na predstave, ali mi ćemo im uvek izaći u susret kada to budu želeli. Sa Sigurnom kućom smo uspostavili saradnju i poklanjamo im karte za predstave četvrtkom i za majke i za decu“, rekla je Zorica Filipović iz Pozorišta lutaka.

U pozorištu kažu i to da pored humanitarnih akcija planiraju i odlazak na festival profesionalnih pozorišta lutaka. Nakon toga najmlađe očekuje novogodišnja predstava koju prate brojna iznenađenja.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije