Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Društvo

03. 12. 2012. Niš

Autor: Tijana Nikolić Izvor: City radio

Donacija kolica osobama sa invaliditetom

Članovi udruženja niških organizacija osoba sa invaliditetom dobili su danas 10 kolica, a dobiće još 3, kao donaciju Humanitarne organizacije „Ljubi bližnjeg svog“ i Udruženja ratnih veterana Niša. Za njih je povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom organizovan i prijem u Gradskoj kući i svečano uručenje kolica.

Svi članovi udruženja mogu koristiti donirana kolica, a na trenutno korišćenje dodeljena su onima kojima su najpotrebnija. Mladen Petković, član udruženja i student druge godine Elektronskog fakulteta, dobio je jedna kolica koja će mu olakšati život jer su mu stara, kako kaže, dotrajala.

„Evo sada sam dobio kolica, i to će mi puno značiti, jer sva pomagala do sada sami smo kupovali, ali sve te pomoći su retke. Primam novčanu pomoć mesečno oko 20.000 dinara ali to nije dovoljno da pokrije sve troškove koje jedna osoba sa invaliditetom ima svakog meseca. Društveni život nam je jako oskudan jer na dešavanjima su gužve, a ne postoje svuda rampe a i ulaznice na sva dešavanja u gradu moramo sami da plaćamo, nemamo neke veće povlastice koje bi nam omogućile bolji društveni život“, rekao je Mladen Petković.

Donirano i uručeno je 10 kolica, a kako najavljuju, udruženja će dobiti još 3.

„Mi smo se zaista potrudili da osobama sa invaliditetom pomognemo koliko je moguće. Znamo da će im pomagala najviše pomoći pa smo se potrudili da im obezbedimo više kolica. Pored ovih 10, dobiće još troje kolica“, rekao je Čedo Ralević, predsednik humanitarne organizacije „Ljubi bližnjeg svog“.

Oni su u saradnji sa Udruženjem ratnih veterana Niša zajedničkim snagama organizovali ovu donaciju i pomogli osobama sa invaliditetom grada Niša.

Nakon uručenja kolica organizovana je i zakuska za osobe sa invaliditetom u Gradskoj kući.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije