Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Društvo

04. 12. 2012. Niš

Autor: Tijana Nikolić Izvor: City radio

Kako vlast troši naše pare?

U sredu, 5. decembra, na platou ispred „Kalče“ biće organizovana ulična akcija „Kako vlast troši naše pare“, sa početkom u 14:30h. Nakon toga, biće organizovana i debata na ovu temu od 15:30h u bioskopu „Kupina“.

Građani će moći da vide model „Građanskog budžeta“, izrađen u okviru projekta „Prati pare“. „Građanski budžet“ na jednostavan, građanima razumljiv način, predstavlja budžetske prioritete i upoznaje ih sa planovima lokalnih vlasti u oblasti upravljanja javnim finansijama.

Nakon ulične akcije, u 15.30h biće održana debata "Uključivanje građana u budžetski proces" u organizaciji portala „Prati pare“ i „Juznih vesti“ u maloj sali bioskopa „Kupina“ u Nišu. Učesnici debate će biti predstavnici Odbora za finansije grada Nisa, stručnjaci i predstavnici političkih partija.

Debata će se baviti upravljanjem budžetom u lokalnoj samoupravi i pitanjem uključenosti građana u sam budžetski proces. Posebna pažnja biće usmerena na usklađenost trenutnih i planiranih projekata finansiranih iz budžeta.

Publiku na debati činiće svi zainteresovani građani, lokalni mediji, nevladine organizacije i cela produkcija portala „Prati pare“.
Portal prati kako lokalne vlasti u 10 gradova i opština u Srbiji troše gradski budžet, koliko se novca izdvaja za koje projekte i da li se oni i kako realizuju.

Portal „Prati pare!“ je građanski poduhvat koji ima za cilj da aktivnostima i sadržajem na portalu uspostavi efikasan mehanizam za kontrolu budžeta lokalnih samouprava i da podstakne građane da aktivno učestvuju u ovom procesu.

Na portalu možete da se informišite se na koji način se troše pare i grada Niša.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije