Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Društvo

05. 12. 2012. Niš

Autor: Tijana Nikolić Izvor: City radio

Sindikalci ponovo ispred Gradske kuće

Radnici niških preduzeća ponovo su pokušali na silu da uđu u Gradsku kuću, ali ih je u tome sprečila policija. Zamenik gradonačelnika, Ljubivoje Slavković, izašao pred radnike i obećao da će u utorak dobiti vozilo Grada kojim će otići u Beograd na razgovor sa sekretarom Ministarstva finansija i da će on lično ići sa njima.

Oni su i u ponedeljak pokušali da upadnu u Gradsku kuću i obustave njen rad u znak protesta, jer im gradonačelnik nije obezbedio vozilo kojim bi otišli u Beograd na razgovor sa sekretarom Ministarstva finansija, Ivicom Kojićem.

“Zbog nesporazuma u ponedeljak najavili smo danas blokadu Gradske kuće, ali je izašao zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković i rekao nam da su se juče dogovorili da u sledeći utorak idemo u Beograd, kolima Grada i da će on lićno ići sa nama na razgovor sa Ivicom Kojićem”, rekao je Radiša Spasić, predsednik radne grupe za socijalna pitanja Ei.

On dodaje i to da njihov cilj “jesu zarade, a do zarada se dolazi dogovorom i razgovorom, i jedino kada ih isplate oni će biti zadovoljni”.

“Ja bih da demantujem gradonačelnikovu izjavu od ponedeljka da Grad ima samo jedan auto koji njega vozi. Nije tačno, ima ih 12! I ružna je bila i izjava da njegovu odluku ne može niko da promeni. Zato smo danas pokušali opet da obustavimo rad Gradske kuće, ali smo se sa Ljubivojem dogovorili za utorak”, rekao je Aca Mitić, predstavnik malih akcionara “Građevinara”.

Najavljuju i to da će ići i kod Aleksandra Vučića da se žale da se “grad Niš prema radnicima ponaša kao da su građani drugog, trećeg ili petog reda”.

Mnogi od njih nemaju nikakva primanja godinama i u vrlo teškoj su materijalnoj situaciji, duguju za struju, vodu, komunalije. Nekima su isključili struju, a nekima su radnici Objedinjene naplate popisali nameštaj i stvari u kući i rekli da će im uzeti sve ako hitno ne plate bar deo dugovanja.

Da su ovi ljudi u zaista teškoj situaciji potvrđuje podatak da ih ima preko 4.100 i da im Ministarstvo duguje 93.000 minimalaca, a većina njih godinama nije primila ni dinar. Kažu da žive “kako se snađu” i da su “na rubu egzistencije”.

Radnici Elektronske i Mašinske industrije, Građevinara, Jastrepca i Niteksa udružili su se i od Ministarstva finansija traže kao “radnici Niša” da im isplate minimalce, a ukupna cifra prelazi 2 milijarde dinara.Komentari (1)

ostavi komentar
sre

05.12.

2012.

Dragana [neregistrovani] u 13:16

podrska

Dajem tom narodu svoju podrsku jer sam i ja u toj situaciji,posteno smo radili i zaradili i hocemo svoj novac.Meni vise od mesec dana ne daju radnu knjizicu,ne dozvoljavajumi da zaradim za hleb i mleko!Samo napred i ne nasedajte na obecanje beograda!
Zelim vam da uspete!

Odgovori

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije