Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Društvo

13. 12. 2012. Niš

Autor: Tijana Nikolić Izvor: City radio

Akcija pomoći ugroženim životinjama

Ljubitelji životinja pozivaju one koji su u mogućnosti da pomognu humanitarnu akciju hranjenja ugroženih psa lutalica, mačaka i ptica pod nazivom “Život je mrvica”.

Savez Srbije za očuvanje i odgoj egzotičnih, divljih i zaštićenih životinja “S.P.A.S” pokrenuo je po drugi put ovakvu akciju pomoći životinjama u hladnim i snežnim danima.

Oni pozivaju sve lokalne samouprave, Grad, pet šopove i građane da pomognu koliko ko može kako bi se prikupila hrana za hranjenje životinja i kako bi im se napravile kućice i skloništa od hladnoće.

Veliki broj raznih ptica teško dolazi do hrane koja je prekrivena snegom i ledom. Ptice su veoma važne za ceo ekosistem jer uništavaju razne štetočine. Psi lutalice takođe teško dolaze do hrane ovih ledenih dana i može se javiti nesvesna agresivnost izazvana glađu, pa je bolje da im se obezbedi bar neka hrana i sklonište od hladnoće.

“Ako mislite da je ovo nepotrebno, pogledajte kroz prozor i videćete nekog psa kako zavejan leži u snegu ili neku pticu koja nema hranu zbog hladnoće i shvatićete da oni željno iščekuju bar mrvicu hrane, jer za njih ŽIVOT JE MRVICA” , poručuju ljubitelji životinja.

Partneri ovogodišnje akcije su “Zoo planet”, Volonterski centar Niš, udruženje “Ptice pevačice faune Evrope”, udruženje “Siguran korak”, udruženje za zaštitu životinja “Pseća sreća” i neformalna grupa za pomoć ugroženim životinjama “Aga”.

Početak akcije hranjenja i pravljenja skloništa bi bio 25. decembar ukoliko se javi dovoljno donatora i ukoliko se prikupe sredstva do tada.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije