Home  |  Vesti  |  Društvo  |  Roditelji zaustavili saobraćaj zbog bezbednosti svoje dece u naselju Nikola Tesla u Nišu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Društvo

04. 03. 2016. Niš

Autor: Ana Krstić Izvor: City radio

Roditelji zaustavili saobraćaj zbog bezbednosti svoje dece u naselju Nikola Tesla u Nišu

Ljuti što na nebezbednom pešačkom prelazu na Bulevaru Cara Konstantina, u naselju Nikola Tesla, još uvek nije postavljen obećani semafor, roditelji i deca protestovali su u petak ujutru na samom pešačkom prelazu. Semafori će biti postavljeni u naredna 3 do 4 meseca, kaže većnik Mihajlo Zdravković.

Na desetine roditelja sa svojom decom, đacima isturenog odeljenja osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“, okupili su se u petak ujutru na pešačkom prelazu na kome je pre 2 godine stradao desetogodišnji dečak. Prelaženjem ’zebre’, na kojoj su deca najugroženija u ovom delu Niša, blokirali su saobraćaj, a sve u cilju skretanja pažnje javnosti na nebezbednost dece u saobraćaju.

Zabrinuti roditelji koji su izašli na protest kažu da u njihovom naselju vozači ne mare za propise, a svi bi se osećali mnogo sigurnije kada bi tu konačno bio postavljen semafor.

„Uopšte nije bezbedno. Naša deca nisu sigurna. Mlađa deca nisu otišla danas u školu, Naša deca putuju sama, ovo je podeljeno naselje, jer mi roditelji radimo. Brinemo i zovemo po 100 puta decu. Sinu sam dala i mobilni što je van svake pameti, jer je mali i ide u školu. A kada zovem a on se ne javlja, možete da zamislite šta mi samo pada na pamet, a ništa nije dobro“, rekla je majka jednog dečaka.

„Niko ne obraća pažnju na ovu decu koja prelaze ulicu, a mi roditelji ne možemo svaki dan da ih vodimo. Niko ne registruje pešački prelaz! Dete su zgazili pre dve godine, obećali su nam semafor, a sada niko više ne pominje tu temu“, kaže otac mališana.

U strahu za svoju bezbednost su i mališani sa kojima smo razgovarali.

„Od kada je dečak poginuo mi se plašimo da ovde pređemo ulicu. Nema semafora i mnogo brzo voze i ne smemo da prelazimo ovde“, kaže jedna devojčica.

City radio je zatražio reakciju gradskog većnika zaduženog za saobraćaj, Mihajla Zdravkovića. On kaže da će u naredna tri do četiri meseca ovaj problem biti rešen.

„Ja razumem i opravdavam zabrinutost roditelja za bezbednost svoje dece, ali ne opravdavam postupak blokiranja saobraćaja, izlaska na ulicu i protestovanja, a da se pre toga nisu informisali o tome šta Grad čini na rešavanju tog problema. Molimo roditelje da se strpe još malo, jer će semafori biti postavljeni, nadam se u roku od 90-120 dana“, tvrdi većnik Zdravković.

Mihajlo Zdravković apeluje i na vozače da budu oprezniju u vožnji, naročito u zonama škola.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije