Home  |  Vesti  |  Društvo  |  Na trgovima širom Srbije u sredu se obeležava Dan dece obolele od raka
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Društvo

13. 02. 2017. Niš

Autor: Redakcija Izvor: City radio

Na trgovima širom Srbije u sredu se obeležava Dan dece obolele od raka

Povodom 15. februara, Svetskog dana dece obolele od raka, NURDOR organizuje humanitarne skupove širom Srbije. Simbolično će u 13 sati u nebo odleteti stotine balona, a biće predstavljena i nova akcija “Stare stvari za novu nadu” za prikupljanje sredstava za drugu fazu izgradnje novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu.

Svetski dan dece obolele od raka obeležava se 15. februara. Tim povodom, Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR organizuje humanitarne skupove na trgovima, u glavnim ulicama i šetalištima u 40 gradova širom Srbije.

Tačno u 13 sati uz muzičku podršku Olivera Katića sa Platoa kod Kalče biće pušteni baloni podrške za sve mališane koji se leče i u znak sećanja na one male superheroje koji više nisu sa nama.

„Uz prigodne programe i u prisustvu prijatelja, roditelja, volontera i javnih ličnosti, NURDOR će obeležiti ovaj značajan datum i predstaviti novu akciju u sklopu kampanje „I ja se borim!“ – Stare stvari za novu nadu. Sredstva koja će se prikupiti tokom ove akcije biće namenjena II fazi izgradnje novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu“, kažu u NURDOR-u.

U Nišu centralna manifestacija u Obrenovićevoj ulici počinje od 12 sati.

Kampanja „I ja se borim“, koju je udruženje započelo početkom 2016. godine, ima za cilj podizanje svesti javnosti o malignim oboljenjima kod dece i poziv na podršku velikom projektu od nacionalnog značaja – izgradnji novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja pri Klinici za dečje interne bolesti u Nišu. NURDOR je krajem prošle godine svečano obeležio kraj radova na prvoj fazi projekta, aktivno radi na prikupljanju sredstava za drugu fazu projekta, za unutrašnje građevinske radove, postavljanje instalacija, završne i zanatske radove.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage