Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Društvo

14. 02. 2017. Niš

Autor: Ana Krstić Izvor: City radio

Oko 1000 obroka za najugroženije i ove godine

Grad Niš nastaviće da finansira Narodnu kuhinju, zajedno sa Crvenim krstom, odlučeno je na poslednjoj sednici Gradskog veća. U planu je priprema do 1000 kuvanih obroka za najugroženije Nišlije, korisnike Narodne kuhinje, kojih je u proseku od 600 do 800 svake godine. Postojeći ugovor traje do 31. marta, a već iduće sedmice Crveni krst raspisaće tender za izbor najbolje ponude.

Rešenje o prihvatanju učešća i sufinansiranja projekta Narodna kuhinja usvojilo je na poslednjoj sednici Gradsko veće Niša. Grad će uložiti 18 miliona dinara.

„Kao što je poznato i ove godine grad će finansirati projekat Narodna kuhinja zajedno sa Crvenim krstom. Crveni krst dobija namirnice od međunarodnog Crvenog krsta donatora i biće to kuvani obroci, do 1000 kuvanih obroka kao i prošle godine. Obezbeđene su pare u budžetu grada Niša, ista količina kao i prošle godine, ništa nije umanjeno. Kuvani obroci su po standardima Crvenog krsta“, rekla je Mirjana Popović ispred Sekretarijata za dečju i socijalnu zaštitu.

Inače, Crveni krst sledeće sedmice raspisuje tender i bira najbolju ponudu. Grad je tu da pruži logističku podršku, pored prenosa sredstava.

„Korisnika Narodne kuhinje je uglavnom od 600 do 800, ali mi raspisujemo do 1000 obroka da bi Crveni krst mogao da povuče određenu količinu hrane od međunarodnog Crvenog krsta i donatora. Sada imamo ugovor koji traje do 31. marta, a ako sve bude kako treba, od 1. aprila sve počinje ponovo i traje do kraja godine kada ćemo novim budžetom obezbediti sredstva za dalje“, dodaje Popović.

Takođe, na sednici održanoj 14. februara odlučeno je da se obezbedi novac i za pratioce dece sa invaliditetom, personalne asistente za starije, kao i za “Prihvatilište za decu i mlade”. Sva četiri projekta Grad će finansirati sa 50 miliona dinara.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage