Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Društvo

28. 02. 2017. Niš

Autor: Ana Krstić Izvor: City radio

Otvoreni klub proslavio jubilarni rođendan

Jubilarnih 20 godina Otvorenog kluba obeleženo je 28. februara u Oficirskom domu. Članovi Otvorenog kluba najponosniji su na programe, koje ova organizacija razvija. Njih je 6 i to su programi Interkulturalnost, Nenasilje, Dečja prava, Ljudska prava, Bezbednost dece na internetu, Jačanje kapaciteta drugih organizacija.

Mesto gde se uzajamno uči, dobija podrška u razvijanju veština i umeća, gde se mladi osnažuju i stiču samopouzdanje zove se Otvoreni klub. Ovo udruženje sada broji do 300 članova, dok je brojne aktivnosti tokom poslednje 2 decenije prošlo više od 10 hiljada dece.

„Izdržati 20 godina u kontinuiranom radu sa mladima, realizaciji mnogobrojnih projekata koji su doprineli razvoju naše sredine stvarno je velika stvar i vrlo smo ponosni zbog toga. Naročito što smo mi organizacija koja ne deluje samo na lokalnom nivou, već i na regionalnom i nacionalnom nivou“, rekla je Olgica Beba Bajić, direktorica Otvorenog kluba.

Praveći presek u dosadašnjem radu, Olgica nam je rekla da je tokom ove 2 decenije, u aktivnostima Kluba učestvovalo oko 10 hiljada dece, koji su bili direktni korisnici, a čak 20 hiljada osnovaca i srednjoškolaca bili su indirektni korisnici. Takođe, članovi Otvorenog kluba realizovali su 86 projekata.

Na pitanje kakvu im podršku pruža Grad u radu, direktorica Otvorenog kluba odbila je da odgovori.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage