Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Društvo

28. 02. 2017. Niš

Autor: Aleksandar Đokić Izvor: City Radio

USPRS: Mogući "radikalni" protesti prosvetnih radnika?

Ivan Mitić iz Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije ne isključuje mogućnost radikalizacije protesta, ukoliko zahtevi prosvetnih radnika ne budu ispunjeni. O tome će konačnu odluku doneti članovi ovog sindikata, kaže Mitić. Podsećamo USPRS najavio je proteste ispred Vlade Srbije zbog neispunjenih zahteva koji se odnose na povećanje zarade.

Ivan Mitić iz Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije kaže da očekuje radikalizaciju protesta, kako bi interesi prosvetnih radnika bili zaštićeni. USPRS je najavio proteste ispred Vlade Srbije za 17. mart, s tim što je moguće pomeranje datuma jer konačnu odluku o početku protesta treba da donesu sindikalni organi i članstvo, ističe Mitić.
Mitić podseća da prosvetni radnici već više od dve godine insistiraju na poštovanju sporazuma koji je sindikat napravio sa ministartsvom prosvete. On dodaje i da su predstavnicima sindikata i dalje „zatvorena“ vrata za razgovore.

„Naši zahtevi da razgovaramo sa predstavnicima ministarstva nisu ispunjeni. Sve se svodi na obećanja s vremena na vreme, ali od razgovora za sada ništa“, kaže Mitić.
On dodaje da USPRS nije bio uključen ni u izradi novog predloga zakona o osnovnom i srednjem obrazovanju. Ukoliko gotovo izvesni protesti ispred zgrade Vlade Srbije ne budu urodili plodom Mitić ne isključuje „radikalizaciju“ protesta. 

„To znači štrajkove, masovne proteste“, pojašnjava Mitić uz napomenu da će i o tome odlučiti članstvo sindikata.
Podsećamo Unija prosvetnih radnika Srbije juče je saopštila da su netačni podaci o povećanju plate u prosveti koje je u Nišu izneo premijer Aleksandar Vučić. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije