Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Društvo

01. 03. 2017. Niš

Autor: Ana Krstić Izvor: City radio

Dan jedinica koje civile čuvaju od raznih nepogoda

Poplave, požari, zemljotresi, klizišta, elementarne su nepogode u kojima, ukoliko se dogode, civilima pomoć pružaju ekipe Civilne zaštite. Jedinica je dovoljno, obučene su, te Nišlije mogu da se osećaju bezbedno, tvrde u Upravi za vanredne situacije.

Obeležavanjem Dana civilne zaštite, svakog 1. marta utiče se na podizanje bezbednosnih i zaštitnih mera u slučaju elementarnih nepogoda, tehničko tehnoloških i drugih nesreća i opasnosti. Građani Niša mogu da se osećaju bezbedno jer je dovoljno ekipa koje bi reagovale u elementarnim nepogodama, a fokus je na proceni rizika, rekli su u Upravi za vanredne situacije.

„Idemo ka tome da predupredimo rizike i preventivno delujemo, da bismo faktor iznenađenja sveli na najmanju moguću meru, da budemo pripremljeni. Da nas svaki varedni događaj najmanje iznenadi. Vatrogasno-spasilačke jedinice su srce Uprave, spasavaju ljude ali i imovinu. Inače, sa komandom je 8 specijalizovanih jedinica, a 5 je prošlo obuke i treninge za zadatke koje trebaju da obavljaju“, rekla je zamenica načelnika Uprave Aleksandra Pejčić.

Sa Rusko – srpskim humanitarnom centrom radiće se na osnivanju Međunarodnog centra za edukaciju iz reagovanja u vanrednim situacijama, izjavio je načelnik Nišavskog upravnog okruga Aleksandar Cvetković.

Svetski dan civilne zaštite obeležen je danas, 1. marta. U Nišu su svečanu sednicu organizovali Nišavski upravni okrug i Uprava za vanredne situacije Niš.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije