Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Društvo

14. 03. 2017. Niš

Autor: Aleksandar Đokić Izvor: City Radio, Južne vesti

„O Joniću kada dobijemo zvaničnu odluku ministra“

Predsednik odbora za imenovanje Skupštine grada Niša Ivan Jovanović kaže da nema zvaničnu odluku ministra prosvete Mladena Šarčevića kojom direktor Predškolske ustanove „Pčelica“ neće biti po treći put izabran na tu funciju. Jovanović kaže da zna isto što i novinari i da će odluku o „sudbini“ Jonića doneti kada dobije zvaničnu potvrdu ministra.

Iako je Upravni odbor Predškolske ustanove „Pčelica“ predložio aktulenog direktora Zorana Jonića da po treći put obavlja ovu funkciju, uprkos preporuci Agencije za borbu protiv korupcije za njegovu smenu, ministar prosvete Mladen Šarčević, prema pisanju „Južnih vesti“ nije prihvatio ovaj predlog.

Predsednik Odbora za imenovanje Skupštine grada Niša Ivan Jovanović kaže da o ovoj odluci ne zna ništa više od novinara.

„Nezvanično da, zvanično nemam takve informacije, čuo sam kao što ste čuli i Vi. Kada budem imao zvanične informacije onda možemo da pričamo o tome“, tvrdi Jovanović.

Aktuelnom direktoru "Pčelice" Zoranu Joniću mandat ističe za nekoliko meseci. Upravni odbor je raspisao polovinom januara konkurs za izbor direktora, a pored Jonića, validnu konkursnu dokumentaicju predala su još 4 kandidata.

U međuvremenu, Agencija za borbu protiv korupcije predložila je smenu Zorana Jonića zbog utvrđenog sukoba interesa i porodičnog zapošljavanja, dok je Upravni odbor jednoglasno odlučio da ga ponovo predloži za direktora i taj dopis je uputio Ministarstvu prosvete.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije