Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Društvo

15. 03. 2017. Niš

Autor: Aleksandar Đokić Izvor: City Radio

Bez predloga za imenovanje v.d. direktora niškog Muzeja

Predlog koji je najjača vladajuća stranka (SNS) podnela Odboru za imenovanje da za v.d. direktora Narodnog muzeja u Nišu bude postavljena Tatjana Milenković povučen je sa dnevnog reda na sednici Skupštine grada. Predsednik Odbora za imenovanje Ivan Jovanović kaže da je predlog povučen iz tehničkih razloga. Sa druge strane opozicija smatra da je predlog povučen jer kandidat nije kvalifikovan za tu funkciju.

Predlog SNS-a da Tatjana Milenković, profesor srpskog jezika i književnosti bude izabrana za v.d. direktora Narodnog muzeja u Nišu povučen je na sednici Skupštine grada u utorak. Ona je prema dokumentaciji i biografiji koju je dostavila Odboru za imenovanje završila Filozofski fakultet u Prištini sa prosečnom ocenom 6,46, dok joj je diplomski rad ocenjen šesticom.

Prema dokunetaciji posle desetogodišnjeg studiranja radila je u Domu učenika srednjih škola a poslednje radno mesto bilo je u OŠ „Desanka Maksimović" u Čokotu.

Odbornica pokreta „Dosta je bilo“ Radmila Popović kaže da neko sa takvom biografijom ne može da bude na funkciji v.d. direktora Narodnog muzeja, i dodaje da je kao član Odbora za imenovanje ukazala na sednici na „nedostatke“ Tatjane Milenović, zbog kojih ne bi smela da se nađe na ovoj funkciji.

„Reč je o gospođi koja svojim kvalifikacijama ne uliva poverenje da je neko ko će moći da vodi ovu ustanovu odgovorno i stručno“, smatra Popović.

Ona je rekla i da je „srećna“ što nije došlo do imenovanja Tatjane Milenković, a isto mišljenje deli i odbornik kolicije „Niš moj grad“ Branislav Jovanović.

„Mislim da bi njeno imenovanje bilo vrhunac svega, pored svih afrera“, smatra Jovanović.

Predsednik Odbora za imenovanje Ivan Jovanović (SNS), nije želeo da govori o konkretnim razlozima zbog čega je povučen ovaj predlog sa sednice Skupštine grada. On je samo rekao da je predlog povučen iz „tehničkih razloga“ ne želeći da precizira o kojim tehničkim razlozima je reč. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije