Home  |  Vesti  |  Društvo  |  „Nema političke zloupotrebe Parking servisa, uslovi jednaki za sve“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Društvo

15. 03. 2017.

Autor: Aleksandar Đokić Izvor: City radio

„Nema političke zloupotrebe Parking servisa, uslovi jednaki za sve“

Posle postavljanja visećeg banera za predsedničkog kandidata SNS-a Aleksandra Vučića iz JKP „Parking servis“ tvrde da nema reči o političkoj zloupotrebi ovog javnog preduzeća. Tvrde i da su postavljali transparente i za pojedine opozicione stranke i da će po istom cenovniku ukoliko to zatraže postaviti transparente i za opozicione kandidate. Ističu da je reč o jednoj od delatnosti „Parking servisa“.

PR JKP „Parking seris“ Jelena Nešić kaže da nema reči o zloupotrebi ovog javnog preduzeća od strane SNS-a. Ona ističe da je naručilac posla bilo treće lice „Studio S“. Dodaje i da je služba signalizacije i održavanja u svom opisu poslovanja obavlja i poslove montaže i demontaže transparenata po jasno definisanom cenovniku za ovakve usluge.

„Transparent je postavljen po zahtevu naručioca, sve je je uredno fakturisano, tako da ne vidim ništa sporno“, kaže Jelena Nešić.

Ona dodaje da je „Parking servis“ i u prethodnom periodu postavljao transparente političke sadržine, koje su takođe uredno fakturisane, i dodaje da su postavljani transparenti i za opozicionu „Rusku stranku“ i „Reformističku stranku“.

Nešić kaže da za sada nije bilo zahteva opozicionih kandidata za postavljanje transparenata, a ako ih bude ovo javno preduzeće će im po istim uslovima izaći u susret.  

Ona kaže da „Parking servis“ jedino neće objavljivati transparente koji sadrže uvrede na nacionalnoj ili bilo kojoj drugoj vrsti netrpeljivosti, kao i one koji imaju uvredljiv sadržaj.

Na naše pitanje ko će i po kojim kriterijumima procenjivati u „Parking servisu“ koji transparenti sadrže uvredljive poruke ili propagiraju nasilje, Jelena Nešić kaže „da je jasno kakvi transparenti propagiraju nasilje".

„Pretpostavljamo da političke stranke neće propagirati nasilje jer to nije nikome u interesu“, smatra Jelena Nešić.

Ipak, kako je za „Južne vesti“ izjavio šef pravnog tima posmatračke misije „Građani na straži“ Pavle Stojković član 70. zakona o javnim preduzećima jasno određuje da se „u svrhu političke aktivnosti ne može koristiti bilo koja aktivnost javnog preduzeća“.

„U tom smislu postoji jasna zabrana i ovakav vid zloupotrebe može se prijaviti  Agenciji za borbu protiv korupcije. To je jedna od bitnijih vrsta nepravilnosti u predizbornoj kampanji“,  izjavio je Stojković.      

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije