Home  |  Vesti  |  Društvo  |  Prosvetni radnici ispred zgrade Vlade Srbije - časovi skraćeni na pola sata
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Društvo

17. 03. 2017. Beograd

Autor: Aleksandar Đokić Izvor: City radio

Prosvetni radnici ispred zgrade Vlade Srbije - časovi skraćeni na pola sata

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije danas od 12 sati i pet minuta ispred zgrade Vlade Srbije organizovala je protestni skup “Čovek se veže za reč”. Prosvetni radnici traže od resornog ministartsva da ispuni sporazum koji je ovaj sindikat napravio sa ministarstvom prosvete a koji je Vlada potpisala još aprila 2015. godine. Sve škole čiji su prosvetni radnici članovi USPRS skratile su danas nastavu na pola sata.

Ivan Mitić iz Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, koji je bio na protestu, rekao nam je u telefonskom razgovoru nešto pre početka protesta da se ispred zgrade Vlade Srbije nalazi više od 1000 prosvetnih radnika uglavnom članova ovog sindikata iz čitave Srbije.

On kaže da prosvetni radnici traže poštovanje potpisanog sporazuma iz aprila 2015. godine. Sindikat takođe zamera resornom ministarstvu što sindikati nisu bili uključeni u izradu nacrta novog Zakona o novom sistemu obrazovanja i vaspitanja, kao i zbog ignorantskog odnosa Vlade prema njihovima zahtevima.

Ukoliko ne budu ispoštovani zahtevi Mitić kaže da je USPRS u procesu donošenja odluke da li će ili ne biti održan protest 31. marta koji će podrazumevati potpunu obustavu nastave.

“O tome će za nekoliko dana odlučivati organi sindikata i članstvo na nivou cele Srbije”, kaže Mitić.

Inače, prema izvoru koji je želeo da ostane anoniman, časovi na području Nišavskog upravnog okruga skraćeni su u 33 škole, uglavnom u kojima je nastavno osoblje ujedno i u Uniji sindikata prosvetnih radnika Srbije, a taj broj daleko je manji od onih koji drže časove od 45 minuta.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije