Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Društvo

18. 04. 2017. Niš

Autor: Aleksandar Đokić Izvor: City Radio

Unija sindikata prosvetnih radnika podržava studente

Mirna okupljanja u pojedinim gradovima Srbije dokaz su da višegodišnji protesti prosvetnih radnika nisu bili bez povoda i razloga, navodi se u saopštenju Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije i dodaje da ovaj sindikat podržava „sve zahteve koji će doprineti ozdravljenju društva“.

U saopštenju se navodi da je stanje prosvete odličan pokazatelj u kome se nalazi celo društvo i podseća da je „bedan“ položaj prosvetnih radnika godinama unazad, povod za njihove proteste.

USPRS ističe u saopštenju da nezadovoljstvo pokazuju vojska, policija, studenti, radnici i seljaci.

„Korupcija, nepotizam, bezakonje, male plate, urušavanje institucija, male plate, iseljavanje mladih, samo su neki od problema našeg društva o kojima govore okupljeni na protestima. Protiv toga se USPRS na svoj način bori već 18 godina i zato Glavni odbor podržava protest svakog pojedinca i udruženja protiv navedenih bolesti našeg društva“, ističe se između ostalog u saopštenju.

Dodaje se i da „svaki prosvetni radnik ima puno pravo da svoje nezadovoljstvo iskaže i na ovaj način“.

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) u saopštenju se "ograđuje od politikantskih zahteva i parola“, ali podržava „sve zahteve koji će doprineti ozdravljenju društva“.

„Prosvetni radnici treba da budu uz svoje đake i studente i podrže miran način izražavanja njihovog nezadovoljstva i tako pokažu da su pre svega i iznad svega učitelji“, zaključuje se u saopštenju.     

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije