Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Društvo

08. 06. 2017. Niš

Autor: Ana Krstić Izvor: City radio

Gužve u poslednji čas za zamenu stare vozačke

Za dva dana ističe rok za zamenu papirnih vozačkih dozvola. Ispred niške Policijske uprave veliki broj građana čeka u dugačkom redu i po više od sat vremena kako bi u poslednji čas predali dokumenta za izdavanje nove vozačke isprave.

Sa starim, vozačkim dozvolama vozači smeju da voze samo do 10. juna. Ono što brojni vozači i ne znaju jeste da neće biti kažnjeni ako nisu zamenili dozvolu nakon isteka navedenog roka, već samo nakon toga ne smeju da upravljaju automobilom.

To je upravo i jedan od razloga što ispred Policijske uprave u Nišu građani čekaju u koloni čak do ulice, u poslednjim danima pred istek roka.

„Meni kola stoje u dvorištu, skoro nikad ih i ne vozim, ali ću morati da papirnu promenim za plastificiranu vozačku, u suprotnom sledi mi kazna ili oduzimanje isprava“, kaže sugrađanka.

Na desetine građana nezadovoljno je što u redu čekaju duže od sat vremena.Kako kažu oni sa kojim smo razgovarali, za gužvu nisu krivi vozači koji su čekali poslednje dane pred istek roka, već mali broj radnika koji obrađuju dokumentaciju.

„Treba da rade malo aktivnije, više šaltera da postave, ovo je čisto maltretiranje naroda. Nije narod kriv, ne mogu odjednom svi da menjaju. Ovo nije ni bilo realno da se menja, meni vozačka ističe za 3 godine, a ja opet uplaćujem i čekam. Stojim već 45 minuta, a tek sam do polovine reda stigao“, priča jedan Nišlija.

„Mnogi nisu mogli ranije zbog finansija da predaju zahtev za zamenu stare dozvole, trebalo je izdvojiti oko 1.700 dinara. U redu bi bilo da svaka opština u gradu u svojoj policijskoj stanici organizuje barem jedan šalter i da se ne pravi ovolika gužva“, objašnjava mladić.

Inače, nakon 10. juna za vožnju bez nove, biometrijske dozvole, predviđene su kazne od 6.000 dinara pa čak do 30.000 dinara, ukoliko vozači papirnu ispravu ne zamene ni posle šest meseci.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage