Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Društvo

29. 06. 2017. Niš

Autor: Ana Krstić Izvor: City radio

Sve aktivnije prikupljanje čepova u Nišu

Niška humanitarna akcija “Čepening“ uskoro će napuniti dve godine kontinuiranog trajanja, a zahvaljujući velikom broju sugrađana koji su sakupljali i donirali plastične zatvarače flaša, obezbeđeno je ukupno 10 ortopedskih pomagala za ugrožene Nišlije.

Od kada je pre skoro 2 godine grupa "Pomoć ugroženim Nišlijama" počela sa prikupljanjem plastičnih čepova, nabavljena su i donirana brojna ortopedska pomagala za naše sugrađane.

„Avgusta 2015. godine počeli smo sa akcijom, i od tada smo putem nabavke i prodaje plastičnih zatvarača isporučili 7 ortopedskih pomagala, 2 električnih invalidskih kolica, 4 mehanička kolica, i jedan trenažni bicikl. Ovih dana smo uručili još 3 kolica, tako da je zaključno sa junom isporučeno ukupno 10 pomagala“, rekao je za City radio Vojkan Živković, jedan od koordinatora akcije “Čepening“.

Tokom godine građani mogu svoje plastične čepove flaša, kao i one veće plastične poklopce kečapa i drugih sličnih ambalaža, da donesu u niške škole, na fakultete. Sada, kada su letnji meseci i odmori tih lokacija je nešto manje, ali su dostupne u svakom trenutku.

„Dakle, građani mogu svoje čepove da ostave u svim ambulantama Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika, takozvane Medicine rada. Takođe, u svim apotekama Apotekarske ustanove Niš, popularno nazvanih državne apoteke, u pet shopovima Power Puppy na Trošarini, Bubnju i ulici 7. juli. U Podzemnom prolazu imamo jednu svoju plavu kantu, i naravno, sve Nišlije znaju za Marinu Adamović koja je naš glavni humanitarac i dobrotvor grada. Kod nje u Pobedinoj ulici sada svakodnevno mogu da se ostave čepovi“, dodaje Živković.

Upravo na novom mestu za odlaganje čepova ispred “Banke dobročinstva“, i redakcija City radija priključila se humanitarnoj akciji “Čepening“.

Inače, kako dodaju u grupi "Pomoć ugroženim Nišlijama", ukoliko bi svaki sugrađanin donirao samo 3 čepa na dan, dnevno bi se mogla obezbediti jedna invalidska kolica.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije