Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Društvo

09. 10. 2017. Niš

Autor: Redakcija Izvor: City radio

Predavanje o opasnostima koje vrebaju decu na Internetu u Nišu

U sredu, 11.oktobra, u 19h, u amfiteatru Pravnog fakulteta u Nišu, biće održana prva edukacija roditelja , budućih roditelja i studenata Pravnog fakulteta, o zaštiti dece na Internetu. Edukaciju će držati Igor Jurić, licencirani predavač MUP-a, i osnivač fondacije "Tijana Jurić".

Predavanje zajednički organizuju Udruženje Porodična Filharmonija u saradnji sa Fondacijom Tijana Jurić i Savezom Studenata Pravnog Fakulteta Niš. Budući da je ograničen broj, potrebno je da se svi zainteresovani  prijave za edukaciju u inbox na fejsbuk stranici Udruženja Porodična Filharmonija ili na mail alekssandra.stojanovic@porodicnafilharmonija.org najkasnije do 9.oktobra. Svi zainteresovani studenti Pravnog fakulteta, mogu se javiti svom Savezu.

Broj slučajeva nasilja na internetu je u konstantnom porastu, posebno među decom i mladima. Istraživanje koje je sprovedeno 2014. godine na teritoriji Republike Srbije, pokazuje da bi svaka četvrta devojčica viših razreda osnovne škole otišla na upoznavanje sa osobom sa kojom je ,,prijatelj'' na Fejsbuku ili drugoj društvenoj mreži, a da je svaki treći osnovac bio žrtva elektronskog nasilja. Ovi zabrinjavajući podaci o nivou neinformisanosti dece, roditelja i nastavnika o elektronskom nasilju, za posledicu imaju neprepoznavanje problema i opasnosti, i vrlo često tragične rezultate.

Pedofilija je jedna od vrsta zloupotreba dece na internetu, zatim cyber bullying koji ima zastrašujuće posledice na psihu deteta, kao i zloupotreba fotografija, ličnih podataka, delovanje sekti na internetu, dečija pornografija i dečija prostitucija.

Fondacija "Tijana Jurić" je svesna ove problematke i iz tog razloga sprovodi program edukacija dece, mladih i odraslih o bezbednosti na internetu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage