Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Društvo

14. 11. 2017. Niš

Autor: Redakcija Izvor: Mladi ambasadori

Pametni gradovi - tema KreNI konferencije

Prijava za polaznike treće KreNI konferencije otvorena do sutra, 15. novembra za sve mlade ljude koji se bave nekom od oblasti kreativnih industrija i to arhitekturom, dizajnom, advertajzingom, informacionim tehnologijama, multimedijima i menadžmentom u kreativnim industrijama.

Prijave se mogu naći na sajtu www.kreni.org i na osnovu njih biće odabrano 60 polaznika konferencije.

KreNI konferencija kreativnih industrija je petodnevna konferencija na kojoj mladi ljudi sa početnim iskustvom u nekoj od oblasti kreativnih industrija rade sa međunarodnim predavačima na razvoju svojih ideja koje doprinose rešavanju društvenih problema u Nišu. Tema ovogodišnje konferencije je “Pametni gradovi”.

 Neki od predavači #KreNI3 konferencije biće Džeri Holsople, profesor sa Univerziteta u Virdžiniji, Remko van de Kraats, dizajner i kreativni direktor studija EDHV u Ajndhovenu, Milan Janić, ekspert u oblasti advertajzinga iz Pariza, Adnan Mujadžić iz Creative Industries Styria iz Graca, Tadej Slapnik, državni sekretar u kancelariji premijera Republike Slovenije, Nikola Teofilović, generalni menadžer Cantana Media Serbia, Fabrizio Leoni, arhitekta iz Italije.

Zemlja domaćin #KreNI3 je Holandija i tokom konferencije u okviru holandskog kutka “Pametna zemlja” biće prikazani dobri primeri iz ove zemlje u oblasti pametnih gradova i održive energije.

KreNI konferenciju organizuju Mladi ambasadori uz podršku Grada Niša, Ambasade Holandije u Srbiji, Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, Erste banke, Francuskog instituta u Nišu, Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu, Ambasade SAD-a u Beogradu, Austrijskog kulturnog foruma. Donatori realizacije ideja koje će se razviti na konferenciji biće i sami polaznici koji će kotizacijom od 1000 dinara uložiti u ideju koju budu razvili.

Više infomacija o samoj konferenciji, predavačima, mentorima i prijavni formular, dostupni su na sajtu www.kreni.org

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage