Home  |  Vesti  |  Društvo  |  UPSS: "Nalaz DRI ukazuje na nezakonitosti u radu niške Toplane"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Društvo

07. 02. 2018. Niš

Autor: Redakcija Izvor: UPSS

UPSS: "Nalaz DRI ukazuje na nezakonitosti u radu niške Toplane"

Na tribini koju je UPSS održao u ponedeljak, građani su upoznati sa izveštajem Državne revizorske institucije i uočenim nepravilnostima u poslovanju niške Toplane. Najavljeno je i pokretanje postupaka pred sudom "kako bi bila nadoknađena šteta" korisnicima daljinskog grejanja.

Obrativši se na samom početku okupljenim građanima jedan od lidera UPSS, Đokica Jovanović je obavestio da je izveštaj DRI jasno pokazao da aktivnosti UPSS-a u poslednje 3 godine i tvrdnje da Toplana posluje nezakonito nisu bez osnova. 

"Svuda u svetu je važeće pravilo da ukoliko daljinsko grejanje nije jeftinije od ostalih vidovih grejanja - ono je nepotrebno. Sramota je da je u Nišu, daljinsko grejanje skuplje od grejanja na struju. U normalnom svetu to izaziva paniku. Samo kod nas to ne izaziva paniku kod nadležnih." - zaključio je Jovanović i dodao da se nadležni, iako su pozvani na tribinu nisu pojavili, što je, kako je rekao "njihov manir uvek kada treba da se oči u oči suoče sa građanima" koje muči neki životni problem.

Nakon Jovanovića, prisutnima su se obratili i Čedoslava Ristić i Miroslav Cvetković koji su detaljnije upoznali prisutne o nalazima iz izveštaja DRI o niškoj "Toplani". Kompletan snimak ove tribine možete pogledati ovde:

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije