Home  |  Vesti  |  Društvo  |  Jovo Bakić, Lokalni front i UPSS na zajedničkoj tribini u Nišu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Društvo

19. 02. 2018. Niš

Autor: I.Petrović Izvor: City radio

Jovo Bakić, Lokalni front i UPSS na zajedničkoj tribini u Nišu

U ponedeljak, 19.februara, u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, sa početkom u 17 sati biće održana tribina "Kako menjati stvarnost". Učesnici tribine će biti poznati sociolog Jovo Bakić, Vladimir Marović i Predrag Voštinić iz Lokalnog fronta iz Kraljeva i sociolog Đokica Jovanović, jedan od lidera Udruženog pokreta slobodnih stanara.

Jovo Bakić je veoma zanimljiv sagovornik, praktično od onih "bez dlake na jeziku" tako da će građani koji danas odluče da prisustvuju tribini, svakako imati šta da čuju. Bakić je, da podsetimo za City radio govorio pre nešto manje od godinu dana, pre i nakon predsedničkih izbora u Srbiji.

"Rođen je 1970. u Beogradu, gde s manjim prekidima živi od 1985. godine. Živeo je u Nišu, Prizrenu, Sarajevu, Podgorici. Stručno se usavršavao na univerzitetima u Oksfordu, Helsinkiju i na Univerzitetu Masačusets u Amherstu. Osim studije „Jugoslavija – razaranje i njegovi tumači“ i niza kraćih studija u naučnoj periodici, 2004. objavio je i knjigu Ideologije jugoslovenstva između srpskog i hrvatskog nacionalizma 1918–1941. Zainteresovan je za istorijsku sociologiju politike i sociologiju saznanja, a posebno za teorije nacije i nacionalizma, različite ideologije, bivšu Jugoslaviju i njene države-naslednice." - izvodi su iz biografije na sajtu UPSS-a.

Pored Bakića najavljeno je učešće i članovca Lokalnog fronta iz Kraljeva. Lokalni front je, kako se navodi u pozivu za tribinu,"grupa građanki i građana, koji su nezadovoljni društveno-političkom situacijom, socijalnim statusom i duhovnom obamrlošću najširih slojeva. Kao pojedinci koji za sobom imaju bogato iskustvo građanskog aktivizma namera im je da dejstvuju kao osvešćujući i odgovorni subjekt obznanjivanja, kanalisanja i prevazilaženja opšte obeznađenosti, razočaranosti, obespravljenosti i osećanja nemoći."

Među govornicima je i Đokica Jovanović, sociolog, redovni univerzitetski profesor i jedan od osnivača UPSS-a.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije