Home  |  Vesti  |  Društvo  |  Ponovo ukraden novac za bolesne mlade i decu - Banka dobročinstva ne radi
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Društvo

30. 03. 2018. Niš

Autor: Ivana Petrović Izvor: City radio

Ponovo ukraden novac za bolesne mlade i decu - Banka dobročinstva ne radi

U četvrtak, nešto posle 14 sati, Marini Adamović je ispred Banke dobročinstva u Obrenovićevoj ukradena fascikla sa novcem. Kako su zabeležile i kamere sa obližnje banke, krađu su izvršila dva muškarca. Dok je jedan Marinu zagovarao, drugi je ukrao fasciklu i obojica su se udaljila kroz Obrenovićevu.

Marina je pozvala policiju, koja je izvršila uviđaj. Kako je ovo deseto po redu pljačkanje novca koji Nišlijka Marina Adamović sakuplja za lečenje bolesne dece, ona je, ogorčena, rešila da prekine sa ovim vidom sakupljanja pomoći, o čemu je u dugoj poruci na Fejsbuku obavestila brojne Nišlije. 

Sa improvizovanog staklenog objekta, koji je postavljen prošle godine, kako bi Marina mogla da obavlja svoj humanitarni rad, zaklonjena od loših vremenskih uslova, danas je skinula postere a svi prorezi u koje je bilo moguće ubacivati humanitarnu pomoć tokom celog dana i noći su takođe zatvoreni.

U dugačkom statusu na Fejsbuku obratila se javnosti i objasnila šta je dovelo do odluke da više ne sakuplja novac u Banci dobročinstva već da uplaćuje samo sopstvene priloge.

Po povratku sa Sajma turizma gde je prikupljala novac i prodavala svoje knjige u humanitarne svrhe, dok je brojala novčanice iz humanitarnih kutija i stavljala ih u fasciklu, kako bi ih uplatila na račun u banci, kao i svakog dana, približio joj se čovek srednjih godina tvrdeći da je njegovo dete ubacilo novčanicu u vrednosti 50 evra u prorez na banci, i insistirao je da mu ih da. Neposredno pre toga, radnica iz susedne prodavnice je kao i mnogo puta pre, zamolila Marinu da joj rasitni dve krupnije novčanice od 2000 dinara, tako da je u fascikli koju je držala kraj sebe i u koju je kad prebroji slagala novčanice u trenutku kada se pljačka dogodila bilo 5 000 dinara i 50 evra. 

Čovek koji je pokušao da je ubedi da mu da novčanicu od 50 evra, se udaljio ali se vratio nakon desetak minuta i ponovo je krenuo da je zagovara. Kada se po drugi put udaljio, Marina je otvorila kutiju, kako bi nastavila da broji i slaže novac u fasciklu. Tada je užasnuta primetila da joj fascikle nema. Nije bila svesna u trenutku šta se dogodilo, pa je pozvala obližnje prodavce da joj pomognu i pogledaju da fascikla nije negde pala iza kolica uz pomoć kojih se kreće. Tada joj je prišao još jedan čovek i rekao joj da je, dok se raspravljala sa upornim navodnim vlasnikom 50 evra, drugi čovek stajao tik uz njena kolica s desne strane.

Po dolasku policije i pregledanju video snimka sa obližnje banke, ispostavilo se da je upravo taj drugi čovek, izvukao fasciklu i udaljio se kroz Obrenovićevu. Očito je da su bili u tandemu a policija je potvrdila Marini da su obojica poznati policiji od pre. 

"Posle svega, otišla sam da uplatim preostalo, svima saopštila odluku da radnju zatvaram, skinem postere (ne bi li neko uzalud tražio otvor na kasama). Srbija je tužna i ružna. Niš, izuzetno. Uplaćivaću priloge, ali samo svoje... ovome je došao kraj.

Nisam uticajna da organizujem masovne skupove, uopšte nisam uticajna. Dobila sam sklonište da bih...dosta...dosta!
Niš prezirem. Bolesnima se mora. Sutra idem da predam tonu plastike, da upakujem tonu svojih knjiga, da pobacam pomagala za održavanje higijene (biće presrećna humanitarna društva: gazde će mirnije ostvarivati zarade i članovi - plate) Kraj priče zbog kog ću patiti do kraja svog glupog života" - zapisala je razočarana Marina uz izvinjenje prijateljima ali i svima onima za koje je nesebično sakupljala humanitarnu pomoć iz dana u dan već godinama.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije