Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Društvo

15. 05. 2018. Niš

Autor: I.P. Izvor: City radio

Fond "Dejan Mančić" raspisuje Konkurs za mlade autore

U spomen na Dejana Mančića, koji je kao vojnik 4.aprila 1999.godine poginuo od kasetne bombe bačene na njegovu protivavionsku bateriju, fond koji nosi njegovo ime raspisuje sedamnaesti po redu konkurs za rukopis prve knjige pesama mladog autora.

Tematika zbirke pesama je slobodna a rukopis treba da bude do 80 strana. Na konkurs se dostavlja jedan primerak rukopisa otkucan na pisaćoj mašini ili kompjuteru i potpisan šifrom. Krajnji rok dostave je 21.maj 2018.godine. Rukopis treba dostaviti na adresu: Fondacija "Dejan Mančić", Bubanjska 12, 18 000 Niš.

Izbor rukopisa za objavljivanje obaviće stručni žiri imenovan od Upravnog odbora Fondacije. Rezultat konkursa biće objavljen 21.juna 2018. godine u glasilima koja su objavila konkurs. Autor odabranog rukopisa legitimisaće se kod Fondacije tako što će sa rukopisom dostaviti, u posebnoj zatvorenoj koverti, podatke o sebi: ime, adresu i najvažnije bio-bibliografske podatke.

Fondacija će odabrani rukopis objaviti u vidu knjige do isteka godine u tiražu od 300 primeraka. Autoru će pripasti 100 primeraka njegove knjige, a ostali tiraž će pripasti fondu. Autor je obavezan da o trošku Fondacije učestvuje u promotivnim aktivnostima povodo njegove knjige koje će organizovati Fondacija. Rukopisi prispeli na konkurs neće biti vraćeni autorima.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage