Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Društvo

12. 07. 2018. Niš

Autor: Redakcija Izvor: City radio

Tribina na temu borbe protiv korupcije u četvrtak

U četvrtak 12. jula 2018. u Mesnoj zajednici Božidar Adžije na Bulevaru Nemanjića, sa početkom u 17 sati, Centar za integritet i BIRODI organizuju tribinu „Borba protiv korupcije u gradovima i opštinama Srbije".

Na tribini će prvi put biti predstavljen alternativni Godišnji izveštaj  BIRODI-ja o tome da li su i u kojoj meri u gradovima i opštinama u Srbiji usvojeni Lokalni antokorupcijski planovi (LAP) i formirana lokalna tela za borbu protiv korupcije.

Prema Modelu LAP-a, koji je donela Agencija za borbu protiv korupcije, rok za usvajanje ovih planova istekao je 30. juna prošle godine.

Na tribini će se, takođe, govoriti dokle se stiglo u izradi Lokalnog antikorupcijskog plana Grada Niša i koji su problemi pratili taj proces.

Iako je Niš godinama unazad bio lider u insitucionalnoj borbi protiv korupcije na lokalnom nivou, a niški Lokalni antikorupcijski forum (LAF) je u Modelu LAP-a naveden kao obrazac za osnivanje i rad svih budućih lokalnih antikorupcijskih tela u Srbiji, donošenje niškog LAP-a danas kasni više od godinu dana.

Uvodničari su: Zorica Miladinović, koordinatorka LAF Niš u ostavci, Zoran Gavrilović, direktor BIRODI-a, dr Vesna Crnogorac, upravnica Centra za integritet (moderator Tribine).

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije