Home  |  Vesti  |  Društvo  |  Fondacija "Ana i Vlade Divac" dodelila pakete najugroženijim građanima Niša
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Društvo

10. 06. 2020.

Autor: Katarina Mladenović Izvor: City Radio

Fondacija "Ana i Vlade Divac" dodelila pakete najugroženijim građanima Niša

Slađana Handke iz Niša samo je jedna od samohranih majki koje su dobile pakete sa osnovnim namirnicama i pakete sa sredstvima za higijenu. Ove pakete obezbedila je Fondacija “Ana i Vlade Divac” za socijalno najugroženije stanovnike Niša.

 

“Ja ne radim nigde, već duže vreme pokušavam da se zaposlim i samohrana sam majka. Ova pomoć mi mnogo znači. Pretpostavljam da svima znači pomoć u ovo vreme”, rekla je Slađana Handke za City radio.

Pomoć je namenjena građanima Srbije iz osetljivih kategorija, koji su posebno pogođeni krizom izazvanom koronavirusom.

“Cilj ovog projekta je pomoć porodicama koje žive na rubu ili ispod granice siromaštva, a u otežavajućim okolnostima svakodnevnog života, kao što je briga o bolesnom članu porodice, nezaposlenost ili gubitak posla”, rekli su u Fondaciji "Ana i Vlade Divac".

Od ukupno 10.000 paketa, u Nišu je podeljeno 1452 i to: porodicama učenika škole sa domom učenika „Bubanj“, SoS dečjem selu Niš, korisnicima Verskog dobrotvornog starateljstva, Udruženju distrofičara Niš, osobama sa invaliditetom, samohranim roditeljima, kao i porodicama bez primanja.

Emilija Ranđelović, psiholog škole i stručni saradnik u Specijalnoj školi sa domom učenika “Bubanj” naglasila je važnost ovog projekta za sve koji su socijalno ugroženi i dodala da je reč o pomoći sugrađanima u borbi protiv koronavirusa.

“Podeljeni su paketi koji sadrže sredstva za higijenu i najosnovnije namirnice. Želim da se  zahvalim fondaciji koja nije zaboravila na učenike Specijalne škole “Bubanj”. Pomoć će biti dodeljena onima kojima je najneophodnija i onima koji su najugroženiji”, rekla je Emilija Ranđelović.

Inače, ova pomoć dodeljuje se građanima u sklopu projekta „Pomoć najugroženijim sugrađanima u borbi sa Kovidom 19“. Projekat realizuje Fondacija “Ana i Vlade Divac” u saradnji sa Grupom 484 i uz podršku Ambasade Kraljevine Norveške u Srbiji.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije