Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Društvo

09. 07. 2020.

Autor: Katarina Mladenović Izvor: City Radio

Epilog protesta u Nišu, novi najavljeni za večeras

Za razliku od Beograda i Novog Sada, gde je bilo ozbiljnih sukoba i tuča, protest u Nišu uglavnom je prošao bez većih sukoba. Zabeležena su dva veća incidenta – jedan ispred prostorija vladajuće partije, a drugi je napad na ekipu dopisništva RTS-a iz Niša. Na prostorijama SNS-a u Nišu polomljeni su prozori, a neki od demonstranata tu su pokazali najveću agresivnost bacajući jaja, paradajz, kamenice i petarde. Poverenik SNS-a Zvezdan Milovanović uzda se u zaštitu policije i kaže da će i večeras njihovi članovi ostati mirni i neće izlaziti da sami brane svoje prostorije.

Članovi vladajuće partije danas su se obratili medijima zbog sinoćnjih protesta. Oni su rekli da je takvo ponašanje demonstranata nedopustivo i da je materijalna šteta velika, ne samo za stranku, već i za sam grad. Kažu da su pored gađanja kamenicama i petardama, neki od demonstranata upotrebili postolje saobraćajnog znaka kako bi polomili portal prostorija Napredne stranke.

 „Ti ljudi koji su to uradili, da imaju zvedu vodilju koja će voditi Srbiju napred, ne bi to uradili. Da imaju političku ideju, politički program sa kojim bi izašli na izbore i koji bi ponudili ljudima, ne bi to uradili. Ne bi to uradili ni da imaju prostorije svoje političke stranke kojoj pripadaju“, rekla je Jelena Žarić Kovačević, članica glavnog odbora SNS-a. S obzirom na neke najave da će biti organizovan kontramiting, iz SNS-a su pozvali svoje članove da u tome ne učestvuju i da puste policiju da radi svoj posao.

Inače, protesti su najavljeni i za večeras od 19 časova. Prema nekim informacijama koje kruže internetom, proteste će večeras štititi Sindikat policije.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage