Home  |  Vesti  |  Društvo  |  Transparent na niškoj Tvrđavi: Vučić vozi ovce, Mediana odvezla i Vučića i ovce
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Društvo

01. 09. 2020.

Autor: Katarina Mladenović Đorđević Izvor: City radio

Transparent na niškoj Tvrđavi: Vučić vozi ovce, Mediana odvezla i Vučića i ovce

Dvadeset dana nakon transparenta sa pitanjem: “Je l’ vam stvarno dobro:?” i nešto više od mesec dana nakon znaka pitanja, na niškoj Tvrđavi osvanuo je novi transparent. Ovaj put nepoznati autor nije napisao ništa, ali je zato nacrtao. Na transparentu se, po svemu sudeći, nalazi predsednik Aleksandar Vučić, predstavljen kao vozač autobusa koji prevozi ovce. Na autobusu se nalazi natpis AV.

Nije poznato kada je tačno neko okačio ovaj komad platna iznad Stambol kapije na niškoj Tvrđavi. Međutim, građani su rano ujutru zatekli ovu poruku, koja je izazvala različite reakcije. Većina njih se nasmejala kada je shvatila o čemu se radi, a bilo je i onih koji su slikali.

Policija je sve vreme dežurala ispred Tvrđave. Tu se nalazila jedna patrola sa dva policajca, koji su u nekom trenutku i sami slikali transparent. Novinarke City radija bile su na licu mesta. Nakon nešto više od sat vremena došle su ekipe Mediane, koje su uz male poteškoće, oko 11:40, uklonile ovaj komad platna.

Pošto je za uklanjanje ovakvih transparenata potrebno odobrenje Osnovnog javnog tužilaštva, postavlja se pitanje kako su u ovako ekspresnom roku doneli takvu odluku. Podsetimo, transparent sa znakom pitanja stajao je na niškoj Tvrđavi nekoliko dana i tek je nakon toga uklonjen, dok je poruka “Je l’ vam stvarno dobro?” uklonjena u roku od nekoliko sati.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage