Home  |  Vesti  |  Društvo  |  Nastavljaju se pritisci na lekara Hitne pomoći koji je kritikovao stanje u toj ustanovi
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Društvo

12. 10. 2020.

Autor: Katarina Mladenović Đorđević Izvor: City radio

Nastavljaju se pritisci na lekara Hitne pomoći koji je kritikovao stanje u toj ustanovi

Nakon što je dobio jednu disciplinsku prijavu zbog komentara na društvenim mrežama i drugu zbog izjava za City radio i list Danas, protiv dr Miodraga Brankovića, lekara Hitne pomoći, pokrenuta je još jedna disciplinska prijava. Dr Branković tvrdi da ne zna za šta je konkretno optužen.

Ovaj lekar Hitne pomoći dobio je rukom pisanu prijavu koju, kako kaže, ne može u potpunosti da protumači, ali da se izgleda radi o nenošenju zaštitne maske. Kako je nošenje maske preporuka, a većina lekara u prostorijama ne nosi maske, ne razume zašto je to razlog za pokretanje disciplinskog postupka.

„Ne znam koji mi se prekršaj stavlja na teret. Sama disciplinska prijava je pisana nečitko. Ukoliko je nenošenje maske, dve trećine radnika Hitne pomoći ne nose ni maske ni rukavice u službenim prostorijama. Ja ću da se izjasnim da je prijava nejasna, nečitka i nerazumljiva i da ne znam šta mi se stavlja na teret. Nek se konkretno izjasne koji sam disciplinski prekršaj počinio“, rekao je dr Branković za City radio.

U međuvremenu je na osnovu Zahteva za pristup informacijama od javnog značaja dr Miodrag dobio na uvid dokumentaciju Komisije za unapređenje kvaliteta rada. Ta Komisija je na predlog dr Saše Milutinovića podnela disciplinsku prijavu protiv Brankovića.

Iz dokumentacije, u koju je City radio imao uvid, vidi se da je Milutinović naveo da je dr Branković „izvrstan kolega i radnik“, ali da je u medije izneo neke stvari koje je on video kao problem što, prema mišljenju komisije, ne bi trebalo raditi.

Dr Miodrag nije siguran da li ova komisija uopšte ima ovlašćenje da daje komentar na njegov rad. On najavljuje tužbe protiv članova komisije zbog, kako kaže, neistina koje su izneli.

„U prvoj tački, u trećem pasusu priznali su da je broj lekara koji idu na teren 37, a to je ono što sam ja ranije izneo. Napisali su da 50% lekara ne može da idu na teren. Znači, oni su priznali da ono što sam ja rekao je tačno, ali nisu ništa po tom osnovu preduzeli“, rekao je dr Branković i naglasio da je to zapravo pokušaj prikrivanja situacije.

„Priznali smo da imamo problem, a rešićemo problem tako što ćemo da izmenimo statut tako da nam treba 4 ekipa iako treba više. 7 ekipa postoji od 2005. kad je Niš imao mnogo manje stanovnika. Možete da zamislite koliko nam sada treba kada stanovnika ima mnogo više“ dodao je Branković.

Ovaj lekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć kaže da se u izveštaju takođe nalazi sporna situacija sa pacijentom koji je preminuo zbog kašnjenja ekipe da izađe na lice mesta.

Na ove i navode iz prethodnih tekstova City radija pokušali smo da dobjemo odgovor od direktora Hitne pomoći Slavoljuba Živadinovića. Direktor nije odgovorio na mejlove koje mu je novinarka poslala. Da bismo dobili njegov komentar, više puta smo pozvali telefonom ovu ustanovu, ali direktor nije bio tu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage