Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Društvo

13. 10. 2020.

Autor: Jelena Jocić Izvor: City radio

Snežana Mitić je profesorka heroj

Nagrada „PROFESOR HEROJ“ pripala je Snežani Mitić, profesorki biologije u Gimnaziji „Svetozar Marković“, za doprinos u obrazovanju u 2019/20 u radu sa učenicima.

Čitav moj rad u realizaciji nastave usmeren je na učenike i njihovo formativno usvajanje znanja, primenljivog u budućim sferama života,razvijanje duha, učenička postignuća i želje za celoživotnim učenjem nauke, nauke koja danas predstavlja važan deo tehnološkog razvoja naše planete, rekla je profesorka Mitić.

Mitićeva je nosilac brojnih aktivnosti i akcija poput Očistimo Srbiju, Veliko spremanje Srbije. Uzela je učešće u obeležavanju Dana Primenjenih nauka, realizovala je mnoge debate učenika na različite teme i bila organizator učeničke akcije zasađivanja sadnica na području ul. Najden Kirov u Dimitrovgradu.  Učestvovala je u realizaciji Eko-Kampa, na kom je održala predavanja ne temu Značaj očuvanja životne sredine i Reciklaža otpada i njen uticaj na životnu sredinu.

Nagrada se sastoji iz povelje i tableta, a  uručili su je zajedno predsednik Rotari kluba Niš-Medijana Goran Jovanović i Guverner Distrikta Danilo Ljevnaić.

Akcija Profesor heroj pokrenuta je povodom obeležavanja decenije postojanja Rotary kluba u Nišu. U proteklih 10 godina, klub je kroz različite humanitarne aktivnosti radio na polju zdravstvene i socijalne zaštite, obrazovanja, kulture i ekologije.

Povodom decenije rada Rotary kluba izdata je i monografija.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage