Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Društvo

15. 10. 2020.

Autor: Jelena Jocić Izvor: City radio

Groblje u Donjoj Vrežini uskoro u nadležnosti JKP Gorica

Dugogodišnji problem statusa seoskog groblja u naselju Donja Vrežina, uskoro bi mogao biti rešen, stavljanjem groblja u nadležnost Javno komunalnog preduzeća Gorica.

S obzirom da je zemljište koje je opredeljeno za ovu namenu po važećim planskim dokumentima (Planu generalne regulacije područja GO Pantelej) u privatnom vlasništvu, neophodno je da se najpre izvrši promena vlasništva nad zemljištem koje se faktički koristi za ovu namenu. Sam postupak eksproprijacije je izvan nadležnosti Gradske opštine Pantelej i sprovode ga nadležne službe u Gradu Nišu, kažu u Gradskoj opštini Pantelej.

Gradski većnik Miroslav Đokić kaže  da je već pokrenuta procedura za eksproprijaciju zemljišta, kao bi Grad mogao da kupi određeno zemljište i stavi ga u svrhu groblja, a zatim njegovo uređenje poveri JKP Gorica, koje je jedino zaduženo za groblja u Nišu. Objašnjava da su kontaktirali vlasnike parcela sa ciljem  jasnog obeležavanja parcela i uvođenja groblja u zakonski okvir, kako bi se sprečilo da se groblje širi kao predhodnih godina. Do sada je popisano preko trideset  parcela, međutim problem je u tome što je vlasnik prodavao zemljište drugim ljudima, te je neophodno ustanoviti čije su parcele.

Kazne za bespravno ili nelegalno sahranjivanje, definisane u skupštinskoj odluci o grobljima i sahranjivanju suviše male, s toga je za početak potrebno povećati kazne kako se ne bi nastavljalo, kaže  Đokić. Podsetimo kazne na nelegalno sahranjivanje iznose 5000 dinara.

GO Pantelej najavljuje sastanak sa vlasnicima parcela  čim službe Katastra izdaju traženu dokumentaciju o vlasništvu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage