Home  |  Vesti  |  Društvo  |  Rotarijanci zasadili drveće da građani prodišu punim plućima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Društvo

13. 11. 2020.

Autor: Jelena Jocić Izvor: City radio

Rotarijanci zasadili drveće da građani prodišu punim plućima

U okviru akcije Stablo za lepši Niš, zasađeno je 20 sadnica javora i jasena u gradskom parku Čair. Akciju su organizovali Rotari klubovi: Niš-Medijana i Niš-Centar.

Želeli smo da u doba korone damo skroman doprinos kako bi građani disali punim plućima, kažu u Rotari klubu. Dodaju da su pre dve godine pokrenuli globalnu akciju u kojoj je svaki rotarijanac imao zadatak da zasadi po jedno drvo i na taj način doprinese životnoj sredini. U toj akciji posađeno je više od 1,2 miliona stabala raznorodnog drveća.

Akciju Stablo za lepši Niš podržalo je Javno komunalno preduzeće Mediana.

Podsetimo Niš važi za jedan od najzagađenijih gradova u Srbiji. Na Svetski dan čistog vazduha, Niš je bio na drugom mestu po količini smoga.

Iz Rotari kluba najavjuju novu akciju pod nazivom Dron za svaku školu, koju organizuju u saradnji sa Unicefom, USAID-om i Ministarstvom prosvete Republike Srbije. Cilj akcije je da sve škole u Srbiji dobiju dronove kako bi deca mogla da nauče da ih programiraju.

Rotari klub je humanitarna organizacija koja deluje na globalnom nivou. Članovi organizacije okupljeni su oko ideje podsticanja visokih etičkih standarda u svim profesijama, zatim humanizma, plemenitosti i prosperiteta.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage