Home  |  Vesti  |  Društvo  |  Grad obećava da će završiti vodovod i kanalizaciju u naselju Šljaka
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Društvo

18. 11. 2020.

Autor: Katarina Mladenović Đorđević Izvor: City radio

Grad obećava da će završiti vodovod i kanalizaciju u naselju Šljaka

Meštanima Šljake gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski obećala je da će biti završeni radovi na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži. Stanovnici ovog naselja godinama imaju problem s pijaćom vodom, a čelnici grada više puta su obećavali da će taj problem rešiti. Gradonačelnica je ovaj put najavila da će se to desiti u najkraćem mogućem roku.

"Voljni smo da završimo započetu izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže u naselju Šljaka gde živi oko 2.000 ljudi i na taj način posle puno vremena rešimo njihove probleme", rekla je Sotirovski u poseti ovom naselju. Ona se, obilazeći naselje, upoznala sa ulicama u kojima nema vodovodne i kanalizacione mreže, kao i sa neasfaltiranim ulicama.

Kada je reć o postojećim problemima, izjavila je da će grad završetak započetog rešavati u najkraćem mogućem roku, dok će izgradnja nove vodovodne i kanalizacione mreže i pitanje rekonstrukcije ulica morati da sačekaju narednu godinu i početak građevinske sezone.

Podsetimo, meštani Šljake su se još 2013. godine prvi put obratili nadležnima sa problemom neispravne pijaće vode. Tada su intervencije na mreži zbog havarija i isključenja bile svakodnevica, ali Vodovod i Direkcija za izgradnju nisu imali novca da taj problem reše. Više puta su dobijali obećanja od čelnika grada, ali su vodovod i kanalizaciju dobile samo pojedine ulice. Zbog toga su 2018. protestovali, a bivši gradonačelnik Drako Bulatović obećao je da će 2019. rekonstrukcija biti gotova. Do kraja njegovog mandata to se nije desilo. Da li će i kada nova gradska vlast rešiti probleme kako je obećala Sotirovski, ostaje da se vidi.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage