Home  |  Vesti  |  Društvo  |  Mediana sadi vetrozaštitni pojas oko deponije "Bubanj", nastavlja se uklanjanje stabala
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Društvo

19. 11. 2020.

Autor: Katarina Mladenović Đorđević Izvor: City radio

Mediana sadi vetrozaštitni pojas oko deponije "Bubanj", nastavlja se uklanjanje stabala

JKP Mediana najavilo je sadnju vetrozaštitnog pojasa oko deponije "Bubanj". Oni su na svojoj fejsbuk stranici naveli da će zasaditi blizu 400 sadnica drveća koje će služiti kao zaštita od deponije i njenog uticaja na okolinu.

Sadnja vetrozaštitinog pojasa je projekat ovog preduzeća i Sekretarijata za zaštitu životne sredine, a cilj je da se ublaži negativan uticaj na okolinu.

"Biće izvršena sadnja ukupno 387 sadnica na dužini od 2557 metara. Sadi se dvoredni drvored lišćara koji čine 89 javorolisnih platana, 106 gorskih javora a jednoredna će biti sadnja 192 vrste obične smrče na dužini od 952 metra", naveli su na svojoj fejsbuk stranici iz Mediane.

S druge strane, iz ovog preduzeća najavili su i da će uklanjati stabla na području Hilandarske, Episkopske i Vojvode Tankosića. Kako je na svom fejsbuk profilu napisao direktor Dragoslav Pavlović, radi se isključivo o starim i suvim stablima, koja predstavljaju opasnost po građane.

"JKP "Mediana" u prethodnom periodu se bavili svakodnevnom sadnjom četinara, ukrasnog šiblja itd. Međutim, kako se brinemo o 28.000 stabala u gradu, a među njima ima i suvih, u narednom periodu sektor "Zelenilo" JKP "Mediana" Niš uklanjaće isključivo stara i suva stabla na javnim površinama", najavio je Pavlović i dodao da se zasadi 20 puta više od posečenih stabala.

Pojedini građani pitaju se da li će Mediana na mestu starih stabala da zasadi nova, ali sem najave da se sadi zimska rasada i uređuje park kod Gradske kuće, odgovora nije bilo.

Podsetimo, građani su se više puta žalili zbog uklanjanja i seče drveća u Nišu, a predstavnici Dveri protestovali su zbog seče kedrova ispred Delta Planeta.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage