Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ekonomija

24. 01. 2014. Niš

Autor: Zorica Milenković Izvor: City radio

Probna proizvodnja u "Džonson Elektriku" početkom marta

Probna prozvodnja u "Džonson Elektriku" mogla bi da krene početkom marta, ako Grad Niš i Jugoistok obezbede napajanje od 1,5 megavati. Krajem septembra trebalo bi da počne zapošljavanje i početak proizvodnje u fabrici čija izgradnja teče po planu.

Na sednici Gradskog veća donet je zaključak kojim se gradonačelniku predlaže da zaključi ugovor o poslovno – tehničkoj saradnji sa ED Jugoistok d. o. o. i Johnson Electric d. o. o. Beograd.

Šef Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Milan Ranđelović rekao je da taj ugovor predstavlja jedan u nizu koraka u realizaciji investicije "Džonson elektrik".

„Memorandumom o razumevanju i Ugovorom o otuđenju gradskog građevinskog zemljišta Grad Niš preuzeo je određene obaveze vezane za infrastrukturno opremanje lokacije na kojoj se gradi fabrika ove kompanije, a u ovom slučaju radi se o obezbeđivanju snabdevanja električnom energijom snage 3 MW. "Džonson Elektrik" ima obavezu da finansira o svom trošku snabdevanje do njima potrebnih 10 MW. Očekuje se da do početka leta "Džonson Elektrik" bude priključen na trajni priključak predviđenog kapaciteta“, rekao je Ranđelović.

On je objasnio da je razlog za potpisivanje ugovora,  potreba ove kompanije da već marta meseca krene sa testiranjem proizvodnih linija, za šta im je neophodno da se privremeno vežu za elektroenergetski sistem, a što im je ED Jugoistok i omogućio.

Međutim, potrebno je da se potpiše sporazum kojim se bliže definišu obaveze vezane za obezbeđivanje privremenog priključka koji će se koristiti isključivo u svrhu probne proizvodnje.

Milan Ranđelović je istakao da je ovaj postupak u skladu sa ranijim dogovorima koji predviđaju da se marta meseca startuje sa probnom proizvodnjom i testiranjem proizvodnih linija, a da se krajem septembra, prema sadašnjim planovima ove kompanije, očekuje zapošljavanje i početak proizvodnje u fabrici čija izgradnja teče po planu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije