Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ekonomija

01. 10. 2015. Niš

Autor: I. Petrović Izvor: City radio

Niška Pivara uskoro nastavlja sa radom?

Posle duže neizvesnosti o sudbini Niške pivare, te tužbi koju je jedan od ponudjača podneo protiv bivšeg stečajnog upravnika ovog preduzeća, Apelacioni privredni sud je ukinuo privremene mere. To znači da bi novi vlasnik,"Kapitalni projekti" od ponedeljka već mogla da krene sa radom.

Nikola Karanović, direktor Niške pivare, kaže da ni za tužbu koju je podneo drugi ponudjač "Lus investment" protiv stečajnog upravnika a ni za privremenu meru koju je izrekao Privredni sud u Nišu nije bilo osnova jer je kako smatra sve uradjeno po zakonu i važećim republičkim propisima.

 "Načinjena je ogromna šteta i investitoru i radnicima koji su otpušteni usred remonta i pripreme za proizvodnju  i našem društvu i državi.  Brutalno smo zaustavljeni u nameri da pokrenemo proizvodnju i uposlimo 130 nezaposlenih radnika u Nišu. 27 dana, usred građevinske sezone i remonta nismo smeli, po odluci privrednog suda u Nišu, da ništa radimo. Imovina koja je kupljena u zakonitom postupku, je po istoj odluci suda predata stečajnom dužniku, što je presedan i nezabeležen primer  konfiskacije u 21 veku." - saopštava Karanović u izjavi za medije.

Na odluku Apelacionog suda, smatra Karanović, uticalo je to što je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika juče utvrdila da u postupanju razrešenog stečajnog upravnika Ljubomira Kostića nije bilo nezakonitosti.

Niška Pivara je nakon sedam neupešnih licitacija prodata za oko milion evra  kompaniji "Kapitalni projekti" u vlasništvu bugarskog državljanina. Drugi ponudjač "Lus investment" iz Beograda je podneo tužbu pa je, iako je novi vlasnik već krenuo sa investicijama i sredjivanjem fabrike, čitav postupak obustavljen sve do danas.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije