Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ekonomija

24. 02. 2017. Niš

Autor: Aleksandar Đokić Izvor: City radio

Počela izgradnja fabrike „Leoni“

U Nišu je položen kamen temeljac za treću fabriku „Leoni“, čija izgradnja bi trebalo da bude završena za tri meseca.

Posao u fabrici, koja će prozvoditi automobilske kablove za „BMW“, dobiće 2.200 radnika, rekao je predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

Vlada je prema rečima premijera subvencionisala izgradnju i ove fabrike, odnosno za nova radna mesta izdvojeno je šest miliona i 400 hiljada evra, rekao je Vučić

Nemačka fabrika Leoni počela je danas u Nišu izgradnju fabrike u kojoj će se proizvoditi auto - kablovi za nemački BMW, a investicija je vredna 22 miliona evra. Fabrika će u prvoj fazi imati 15. 000 kvadratnih metara, a po završetku kompletnih radova 22.000 i zapošljavaće 2.200 radnika. Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da očekuje da će i veći broj radnika dobiti posao u novoj fabrici.

„Mi smo neformalno razgovarali, i rukovodstvo Leonija obećalo je da će zaposliti 3.000 radnika, i ja ću na tome insistirati“, rekao je premijer.

Nova fabrika „Leoni“ trebalo bi da bude završena za tri meseca, a početak rada u avgustu. Očekuje se da će fabrika do 2019. zaposliti preko 2.000 radnika. 

Premijer je rekao da će zatražiti od  predstavnika nemačke kompanije da „lobiraju“ u svojoj zemlji kako bi doveli i nekog od proizvodjača automobila u Srbiju.
Gradonačelnik Niša Darko Bulatović zahvalio se direktorima „Leonija“ i predsedniku Vlade, istakavši da je ovo veliki dan za naš grad.

„Posle toliko godina ekonomske i privredne stagnacije, u našem gradu se ponovo gradi i radi, zapošljavaju ljudi, koji sada imaju budućnost u Nišu“, rekao je Bulatović.

Bulatović je dodao da je „Leoni“ za igradnju fabrike zatražio dozvolu 20. februara, i da je dobio od Grada Niša za manje od 48 sati, čime je kako kaže pokazana ozbiljnost i namera da se u potpunosti podrži ekonomska politika Vlade Srbije.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije