Home  |  Vesti  |  Ekonomija  |  “Centralizacija javnih nabavki loša za Niš i niške preduzetnike”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ekonomija

15. 03. 2017.

Autor: Aleksandar Đokić Izvor: City Radio

“Centralizacija javnih nabavki loša za Niš i niške preduzetnike”

Od aprila javne nabavke sprovodiće se objedinjeno. To će doneti veliku uštedu gradu, smatra niška vlast. Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Nišu, Miodrag Stanković, smatra da je ova odluka Skupštine grada loša za niške preduzetnike.

Od sredstava za higijenu, kancelarijskog materijala, pa do energenata, sve ustanove i javna preduzeća koja se finansiraju iz budžeta kupovaće preko centralizovanih tendera, odlučeno je na sednici Skupštine grada u utorak. Predsednik Gradskog odbora DS-a u Nišu Miodrag Stanković kaže da će ovakvom odlukom „novac ići na sever Srbije“, a da  niški preduzetnici neče biti u stanju da ponude robu koja će biti potraživana.

„Centralizacijom javnih nabavki, s obzirom da su mali dobaljači svi niški privrednici biće isključeni. Tako će biti jer će na tim javnim nabavkama velike vrednosti moći da se javljaju samo oni moćni i veliki iz Beograda ili Novog Sada. Tako će i ono malo sredstava do kojih dolaze niški privrednici otići na sever zemlje“, objašnjava Stanković.

Prema njegovim rečima najveći problem je taj što će svi prihodi koje budu ostvarivali na ovaj način privrednici iz Beograda i Novog Sada otići u njihove sredine.

„Gradska vlast nije umela da se nosi ni sa javnim nabavkama mnogo manjih vrednosti, od ovih koje će biti sprovođene preko Gradske uprave“, zaključuje Stanković.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije