Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Ekonomija

16. 05. 2017. Niš

Autor: Aleksandar Đokić, Foto:City radio Izvor: City Radio

Do Stokholma avionom iz Niša za 19,99 evra i posle novembra

Iako je prvobitno bilo najavljeno da je karte za let do Stokholma po ceni od 19,99 evra moguće kupiti do ponoći 14. maja, na sajtu kompanije „Ryanair“ stoji da se ove karte mnogu kupiti i za novembarske i decembarske letove, a što nam je potvrdila Ivanka Stanisavljević PR JP Aerodrom Niš.

Avioni kompanije „Ryanair“ od 31. oktobra leteće dva puta nedeljno, utorkom i subotom na liniji Stokholm – Niš – Stokholm. Cena karte u jednom pravcu iznosi 19, 99 evra, a kako stoji na sajtu ove aviokompanije i kako nam je potvrdila PR JP Aerodrom „Niš“ – Niš, Ivanka Sanisavljević, ta cena važi i za decembar mesec.

Podsećamo uz ovu liniju Ryanair u ovom trenutku saobraća na pet desticija ka Berlinu, Milanu, Dizeldorfu, Bratislavi, dva puta nedeljno. Redovne linije do Bazela, Malmea i Dortmunda iz Niša ima „Wizz Air“, a cene su kako smatraju na aerodromu i više nego povoljne. Tako do Berlina cena karte iznosi 12,99 evra, Bratislave 9,99, Dizeldorfa 4, 99 i Milana 12,99 evra u jednom pravcu.  Kada je reč o linijama „Wizz Air-a“ karte je moguće kupiti po početnim cenama, u zavisnosti od interesovanja, od 1.799 dinara, do Malmea, Dormunda i Bazela a  početna cena ka Ajdhovenu i Memingemu iznosi 1.199 dinara. Ove akcije odnose se na putovanja u maju, junu i julu mesecu.

Naša sagovornica podseća da je „zahvaljujući izuzetno povoljnim cenama aerodromskih usluga“, a to je svega 3 evra po odlazećem  putniku, aerodrom „Konstantin Veliki“ postao „primamljiv“ kako za niskotarifne kompanije tako i za „tradicionalne“, poput „Swiss International-a“, pa je tako od aprila uspostavljena linija „Niš – Cirih - Niš“. Ova linija saobraća dva puta nedeljno petkom i nedeljom, a pored „Swiss-a“ od 23.juna još jedna tradicionalan kompanija leteće sa našeg aerodroma „Germania Flug“. Ova kompanija saobraćaće na relaciji Cirih - Niš – Cirih petkom i pondeljkom. Povratna karta „Swiss international-a“  iznosi 92 evra a „Germanie“ 62 franka u jednom pravcu. U ovim kompanijama i na ovim  linijama, uračunati su ručni i bagažni prtljag, hrana i piće u avionu.

Inače na aerodromu je u toku sanacija krovne konstrukcije terminalne zgrade a urađeno je i proširenje check in šaltera. Ove godine biće urađeni projekti i za proširenje terminala.

I, dok iz Niša leti sve veći broj aviokompanija,  još nije jasno da li i zbog čega domaća nacionalna aviokompanija „Air Serbia“, ignoriše aerodrom „Konstantin Veliki“, pa čak i kada zbog vremenskih prilika ne može da sleti u Beograd na aerodrom „Nikola Tesla“, neretko odlazi u Sofiju ili poput nedavnog slučaja kada je jedan od aviona iz ove flote sleteo u Podgoricu, čekajući bolje vremenske uslove u Beogradu. O tome koji će to biti alternativni aerodrom na koji će sleteti, odlučuje posada, pilot i kopilot, pa i dalje ostaje nejasno da li su ovakve odluke zaista njihove ili menadžmenta ove kompanije, ili je prosto reč o dnevnicama pilota i kopilota koje su u drugim državama mnogo veće.     

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije