Home  |  Vesti  |  Hronika  |  Lopovi 20 puta upali u Reciklažni centar za poslednja dva meseca
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Hronika

Niš

Autor: Aleksandar Đokić Izvor: City Radio

Lopovi 20 puta upali u Reciklažni centar za poslednja dva meseca

Reciklažni centar u Nišu, u poslednja dva meseca, bio je na meti lopova čak 20 puta. Direktor Mediane, Bratislav Vučković, kaže za City radio da je do sada pričinjena šteta od oko 5.000 evra kao i da je povređeno nekoliko čuvara. Najavljuje i veću zaštitu centra od kradljivaca.

Vučković kaže da je poslednji upad bio prošlog vikenda u noći između subote i nedelje.

„Čuvar je pokušao da spreći lopove ali su ga  napali i povredili zbog čega je morao da potraži pomoć lekara i sada je na bolovanju“, ističe Vučković.

On dodaje da su na meti kradljivaca različite sirovine koje se selektuju u Reciklažnom centru, ali da je lopovima „najinteresantniji“ metalni otpad.

„Dolaze uglavnom noću, organizovani u nekoliko grupa. Jedni upadaju sa jedne strane, drugi konjima i karucama odvoze sirovine“, ističe Vučković. On kaže da je i ranije bilo krađa, ali ne u ovolikoj meri. Direktor JKP „Mediana“, kaže da će ovo preduzeće preduzeti mere kako bi zaštitilo Reciklažni centar.

„Angažovaćemo eksterno obezbeđenje i postavićemo novu ogradu oko centra“, kaže Vučković.

On dodaje da je „Mediana“ prijavljivala upade lopova, ali da policija ništa ne može da učini i kada ih pronađe jer se radi o maloletnicima.  

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije