Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Hronika

30. 08. 2017. Niš

Autor: Redakcija Izvor: City radio, PU Niš

Dva hapšenja u Nišu zbog krađa

Niška policija je saopštila da je uhapsila dve osobe zbog različitih krivičnih dela da su im odredili pritvor od 48 sati, nakon čega će biti sprovedeni tužiocu.

P.S.(1994) iz Niša uhapšen je zbog  osnovane sumnje da je izvršio krivična dela teška krađa i napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.
"Sumnja se da je P.S. u toku marta 2017. godine obio stan u Nišu, a potom i u  maju 2017. godine iz koga je ukrao garderobu i razni kuhinjski pribor. Prilikom postupanja policije i hapšenja osumnjičeni  se opirao, pružao fizički otpor i napao policijskog službenika na taj način što ga je odgurnuo, udario rukom u predelu ramena i pretio mu." - saopštavaju iz niškog MUP-a.

Uhapšen je i E.S. (1985) iz Niša, zbog  krivičnih dela: razbojnička krađa, serija teških krađa i krađa .

"Sumnja se da je E.S. sredinom jula 2017. godine u Nišu, izvršio krivično delo razbojnička krađa tako što je, ušao kroz otvoreni prozor kuće, oduzeo zlatni i srebrni nakit, kao i druge dragocenosti, a nakon toga vlasnika  gađao pikslom i pretio nožem da će ga povrediti. Ukupna vrednost ukradenih predmeta je 300.000 dinara." - navodi se u saopštenju policije.

Inače, sinoć oko ponoći osumnjičeni je u društvu sa još jednom, za sada, nepoznatom osobom, izvršio krivično delo krađa, na taj način što se ušao u jednu kuću u Nišu odakle je ukrao mobilni telefon, torbicu sa novcem i dokumentima i kutiju sa nakitom.  Brzom i efikasnom akcijom policije, E.S  je uhvaćen nedaleko od  kuće oštećenog, a predmeti su vraćeni vlasniku.
Operativnim radom inspektori kriminalističke policije su rasvetlili još 16 krivičnih dela teške krađe za koja se sumnja da ih je E.S  izvršio od početka godine  do danas. Sumnja se da ih je osumnjičeni izvršio na taj način što je oštrim predmetom kidao mrežice na prozorima kuća u Nišu, ulazio u kuće dok su vlasnici spavali ili bili van kuća i odnosio nakit, novac, telefone i lap-topove. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije