Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lepe vesti

05. 05. 2017. Niš

Autor: Ana Krstić Izvor: City radio

Nagrada “Zeleni list“ za “Zoo Planet“

Rad mladih volontera udruženja “Zoo Planet“ iz Niša priznat je u akciji “Tražimo zagađivače i zaštitnike životne sredine” koju zajedno sprovode Radio Beograd 2 i Pokret gorana Vojvodine. Niško Udruženje, koje godinama zbrinjava i čuva životinje i bavi se raznim ekološkim aktivnostima, nagrađeno je “Zelenim listom“ za kontrolu i očuvanje divljih životinja u naseljenim mestima i pružanje pomoći građanima.

Udruženje “Zoo Planet“ iz Niša jedan je od ovogodišnjih dobitnika “Zelenog lista” u akciji “Tražimo zagađivače i zaštitnike životne sredine” koju zajedno sprovode Radio Beograd 2 i Pokret gorana Vojvodine. Uprkos malom broju volontera i radu bez pomoći Grada, nagrada je stigla, zbog čega su članovi ZOO Planeta dodatno motivisani da nastave svoju misiju.

„Na predlog našeg prijatelja novinara Mike Tambure, mi smo jedni od 10 nagrađenih u 2016. godini kao najbolji aktivisti. Ovo priznanje veoma znači svim volonterima koji svoje slobodno vreme koriste kako bi pomogli životinjama, pružali edukativne informacije našim najmlađima, i ostalim sugrađanima, kroz Zoo kutak ili druge aktivnosti, i na taj način su dali veliki doprinos zaštiti životne sredine i zaštiti prirode. Nadam se da ćemo ubuduće imati i više volontera, a ja pozivam sve ljubitelje prirode da dođu do nas i pridruže se zelenoj družini“, rekao je za City radio Dušan Stojanović.

Priznanja su ove godine dobitnicima uručena u Sremskim Karlovcima, u ekološkoj akciji organizovanoj 34. put.

Cilj “Zoo Planeta“ je zaštita divljih, zaštićenih, ugroženih domaćih i egzotičnih životinjskih vrsta, podizanje svesti kod dece i mladih kroz razne edukacije, tribine, radionice i TV emisije o očuvanju prirodnih staništa, prirode i životinja kao i razvijanje svesti o dobrobiti životinja i poboljšanje odnosa ljudi prema životinjama.

“Zoo Planet“ trenutno broji 10 volontera, a u Zoo kutku koji se nalazi u Kamenici sada je oko 120 životinja.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije