Home  |  Vesti  |  Lepe vesti  |  Mališani napunili stadion i oduševili “Plesom do znanja i zdravlja”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lepe vesti

13. 05. 2017. Niš

Autor: Aleksandar Đokić Izvor: City Radio

Mališani napunili stadion i oduševili “Plesom do znanja i zdravlja”

Oko 3.000 mališana iz predškolske ustanove „Pčelica“ učestvovalo je na manifestaciji „Plesom do zdravlja i znanja“. Ovo je treća godina za redom kako ovu manifestaciju organizuje ova ustanova a i ovog puta tribine su bile dobro popunjene.

Pevalo se i igralo, a u pojedinim momentima deci su se u pesmama pridruživali i roditelji sa tribina. Ambijent kakav na stadionu „Čair“, mogu da naprave samo deca, pun pozitivne enrgije, radosti i sreće. Mališani su izveli 14 plesnih koreografija, koje su se uvežbavale mesecima unazad, pa je sve izgledalo kao „pod konac“.

Cilj ovog programa je promovisanje zdravih stilova života uz ples i uključivanje sve dece „Pčelice“ u plesne aktivnosti. Naime, nešto više od 6.000 dece iz 25 vrtića uvežbavalo je plesne koreografije sa svojim vaspitačima i medicinskim sestrama od oktobra 2016. pa do maja ove godine.

Deca jaslenog uzrasta i „mlađih i srednjih grupa“ plesala su u svojim vrtićima a ovo je bila praktično završna manifestacija u kojoj su učestvovala deca starijih grupa, pa se na terenu stadiona „Čair" našlo skoro 3.000 mališana.

Manifestaciju je pomogao fakultet Sporta i fizičkog vaspitanja, a za zdravlje i bezbednost dece bila je zadužena Hitna pomoć i Policijska uprava – Niš.

Sve je proteklo, reklo bi se idealno, čak je i vreme išlo na ruku deci i roditeljima ali ovom prilikom moramo i da ukažemo na jedan propust organizatora.

Naime, prilikom odigravanja utakmica, nemoguće je kolima doći do samom stadiona, ali je to očigledno moguće kada je reč o ovoj manifestaciji. Ove kao i prethodnih godina roditelji koji su došli automobilima i parkirali ih tik uz stadion napravili su „pravi haos“ i pre a posebno po završetku manifestacije. Osim što često nisu mogli da se mimoiđu, pa su napravili kolaps oko čitavog stadiona smetali su i roditeljima koji su došli pešice.

Ako se ima u vidu da se deca sa vaspitačima okupljaju na mnogo lokacija oko stadiona, odakle ih po završetku roditelji „preuzimaju“, a reč je o velikom broju dece, ne znamo ko je „dao zeleno svetlo“ mnogobrojnim vozačima koji su napravili veliku gužvu i pometnju posebno prilikom odlaska dece sa stadiona. Naravno bili su tolerantni, pa se sigurno ni njima „nije isplatilo“ da do izlaza na ulicu provedu dosta vremena, ali i oni koji su došli pešice do samom stadiona morali su non-stop da se okreću za sobom i sklanjaju decu kako bi propustili automobile.

Jedan policajac nam je rekao da odluka da se vozila parkiraju bukvalno tik uz stadion nije odluka Policijske uprave, pa ovim putem apelujemo na one koji su za to odgovorni da sledeće godine zabrane ulaz vozilima oko samog stadiona.

  

Komentari (1)

ostavi komentar
sub

13.05.

2017.

Ponosna vaspitacica [neregistrovani] u 18:04

plesom do znanja i zdravlja

Stvarno je prava cast plesati sa decom, na ovako velikoj i lepoh manifestaciji. ❤

Odgovori

Ostavi komentar

antiRobotImage