Home  |  Vesti  |  Lepe vesti  |  Novi projekat Zoo kutka vratiće osmeh deci sa teškoćama u razvoju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Lepe vesti

17. 10. 2020.

Autor: Marija Jevremčević Izvor: City radio

Novi projekat Zoo kutka vratiće osmeh deci sa teškoćama u razvoju

U sklopu novog projekta Zoo kutka kod Kamenice, uređuje se novi prostor koji će biti namenjen deci sa teškoćama u razvoju. Plan je da se uredi kutak u kome će deca imati terapiju koja podrazumeva druženje sa životinjama.

Planirano je uvođenje "pet terapije", koja podrazumeva vreme provedeno u društvu manjih životinja poput kunića, zečeva, pasa i hippo terapije, fizikalne terapije koja koristi pokrete konja, a pogodna je za decu sa cerebralnom paralizom.

Cilj samog projekta je pružanje besplatnih terapija deci sa teškoćama u razvoju. Takozvane hippo terapije i pet terapije deci iz doma Duško Radović. Takođe imamo za cilj da proširimo aktivnosti na druge ustanove koje rade sa decom ometenom u razvoju i naravno za individualne korisnike, izjavio je za City radio Dušan Stojanović, osnivač Zoo kutka i dodao da je prva aktivnost bila organizovana na Svetski dan životinja, kada su prikupljali sredstva za rekonstrukciju prostora. 

Ideja je deo većeg projekta Tvoje mesto u Srbiji, finansiran od strane organizacije za poštovanje i brigu životinja  ORKA uz podršku USAID- a, agencije za međunarodni razvoj. 

Kako Stojanović ističe, volontera nikada nije dosta. Na ovom projektu  uključeni su studenti medicine, psihologije i biologije, kao i operativni treneri konjičkog sporta i stručna lica za konsultaciju. 

Radovi bi, kaže Stojanović, trebalo da budu gotovi do kraja oktobra. Iz Zoo kutka pozivaju sve zanteresovane da se uključe i budu deo lepe priče koja će mnogo značiti svoj deci sa posebnim zdravstvenim teškoćama.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage