Home  |  Vesti  |  Niš  |  Istaknutim pojedincima i kolektivima uručena nagrada „11. januar"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

11. 01. 2021.

Autor: Jelena Jocić Izvor: City radio

Istaknutim pojedincima i kolektivima uručena nagrada „11. januar"

Istaknuti pojedinci i kolektivi koji su svojim delima zadužili grad dobili su nagradu 11. januar. Najviše gradsko priznanje uručeno je dobitnicima na svečanoj sednici Skupštine grada u Svetosavskom domu.

Nagradu su među pojedincima dobili ekonomski istoričar i publicista Novica S. Ranđelović i direktor EcotradeBG iz Niša Miloje Branković. Posthumno je odlikovan i anestetičar Kliničkog centra Niš Saša Seferović.

„Ova nagrada puno znači našoj  porodici, prijateljima i kolegama mog oca. Nakon njegove smrti i ove nagrade svi treba da stanu cvrto i nastave borbi protiv virusa, baš kao što je on bio istrajan u borbi do poslednjeg dana. To je najmanje što mogu da urade za njega, “, kazala je Tijana Seferović, kćer preminulog anestičara Saše Seferovića.

U  kategoriji kolektivi nagrađeni su niški Dom zdravlja i muzička grupa „Lutajuća srca.“ „U ovom trenutku su mi  pomešana osećanja od jedne neizmerne sreće, zadovoljstva što smo je najzad dobili do neizmerne tuge jer smo ostali bez čoveka koji je sa mnom i uopšte sa Srcima od samog početka od daleke 1970. “, kazala je Spomenka Đokić vokal grupe „Lutajuća srca“ Ona je kazala da im priznanje puno znači i daje podstek da nastave u istom maniru.

Miloje Branković, jedan od dobitnika, istakao je da će novčani deo nagrade donirati u humanitarne shvre Nurdoru,  za pomoć u lečenju dece obolele od raka.

Odluka o dobitnicima doneta je jednoglasno. Komisiju za dodelu nagrade  činili su granonačelnica Niša Dragana Sotirovski, predsednik Skupštine Grada, Boban Džunić, predstavnik vojke, predstavnik Crkve i predstavnik Univerziteta.

Najveće gradsko priznanje dodeljuje se od 1995. godine na dan oslobođenja Niša od Turaka. Fond za nagradu „11. januar" je 500.000 dinara, a uz to laureati dobijaju diplomu i statuetu „Oslobodiocima Niša".

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage