Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

11. 01. 2021.

Autor: Jelena Jocić Izvor: City radio

MUP Srbije: Smenjen načelnik Saobraćajne policije u Nišu

Načelnik Saobraćajne policije u Nišu smenjen je nakon posete ministra policije Aleksandra Vulina, navodi se na zvaničnom sajtu Ministrastva unutrašnjih poslova Srbije.

Sastanku su pored ministra, prisustvovali i direktor policije Vladimir Rebić i načelnik Uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov.

„Analizirane su i predočene sve mere i aktivnosti koje je policija preduzela povodom saobraćajne nezgode u kojoj su 4. januara ove godine dva pešaka poginula na trotoaru kada je na njih naleteo automobil", navodi se na sajtu Ministrastva unutrašnjih poslova. Epilog sastanka, sem smene rukovodećeg, je da se pojača kontrola saobraćaja u gradu, kao i prisustvo saobraćajne policije na ulicama grada uz pomoć policijskih službenika iz drugih policijskih uprava.

Gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski je nešto ranije danas, uputila pismo Policijskoj upravi u Nišu u kome je zatražila da se Gradu što pre dostavi pregled potreba Saobraćajne policije u Nišu u oblasti bezbednosti saobraćaja. Ona je zatražila spisak potrebne opreme i eventualne lokacije na kojima bi se stacionirana oprema postavila, kao i spisak „crnih tačaka“ na gradskim ulicama sa predlogom konkretnih mera za sprečavanje saobraćajnih nezgoda i nesreća, navodi se na sajtu Grada.

Podsetimo 4. januara je bahati vozač usmrtio dvanaestogodinjeg Andreja Prekljušaja i  četvrdesetosmogodišnjeg Dejana Ilića. Građani su se nakon ove tragedije spontano okupili najpre u centru grada, a u večernjim časovima na mestu pogibije na kratko blokirali saobraćaj.

Građani su na protestu održanom pre par dana Policijskoj upravi, dali rok od 7 dana da iznese konkretne mere koje se tiču rešenja problema bahatih vozača i nesreća sa fatalnim ishodom.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage