Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

24. 11. 2010. Električni i elektronski otpad

Otvorena fabrika za reciklažu u Nišu

U subotu 27. novembra u Nišu, u krugu MIN na Buelvaru 12. februar, svečano je otvorena fabrika za reciklažu električnog i elektronskog otpada "Jugo - Impex E.E.R.". Izgradnju fabrike finansiralo je nekoliko domaćih kompanija.

U ovoj fabrici će se, pod brednom "E - Reciklaža", godišnje prerađivati oko 5.000 tona opasnog otpada ili petina od ukupne količine sakupljenog otpada. Fabrika, vredna više od milion evra, izgrađena je po najsavremenijim ekološkim standardima EU i zapošljavaće 40 radnika. Svi delovi otpada od plastike, metala, bakra i dragocenih metala, koji se u njoj prerade, biće ponovo iskorišćeni.

Ministar životne sredine Oliver Dulić koji je prisustvovao otvaranju fabrike izjavio je da cilj ovog ministarstva da do sredine 2012. godine u Srbiji bude otvoreno 10.000 novih radnih mesta u reciklažnoj industriji.

Gradonačelnik Niša Miloš Simonović izjavio je da je niška fabrika za reciklažu prvenac u regionu, i prva ovakva fabrika u Srbiji. On je dodao da će grad i dalje podržavati promovisanje reciklaže u regionu.

U električni otpad spadaju frižideri, električni šporeti, bojleri, veš mašine i ostala bela tehnika, dok u elektronski spadaju računari, monitori, štampači i druga IT oprema. Sve što se preradi biće ponovo iskorišćeno.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije