Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Niš

06. 11. 2010. Komunalna policija u Nišu od decembra

Posle Beograda i Novog Sada

Komunalna policija u Nišu počinje sa radom u toku decembra meseca. Za početak će raditi 14 komunalnih policajaca, 12 mladića i 2 devojke. Planirano je da ih u Nišu, do kraja 2011. godine, bude bar tridesetak.

Optimalan broj za naš grad bi bio između 50 i 60 komunalnih policajaca, ali će stvaran broj zavisiti od sredstava koje Grad može za ovu službu da izdvoji iz budžeta.

Kada služba komunalne policije u Nišu bude funkcionisala u punom kapacitetu, biće otvoren kol-centar koji će raditi 24 sata dnevno, a preko koga će građani u svakom trenutku moći da prijave prekršaj. Oni koji ne poštuju komunalni red, platiće kaznu od 5.000 do 500.000 dinara, a za početak se očekuje da u Nišu više ne bude divljih deponija.

Komunalni policajci, koje je predložila Skupština grada Niša, nakon teorijske obuke kprošli su i 200 sati praktične obuke u Sremskoj Kamenici. Oni  će brinuti i o sprovođenju odluka o radu ugostiteljskih objekata, javnim parkiralištima, taksi prevozu i uklanjanju građevinskih objekata. Poverena im je i kontrola zabrane pušenja.

Beograd i Novi Sad krenuli prvi

U Beogradu i Novom Sadu je komunalni policajci su počeli sa radom, a Niš je jedan od 24 grada u Srbiji u kojem će ubuduće za komunalni red biti zadužena komunalna policija. Nadležnost komunalne policije definisana je Zakonom o komunalnoj policiji, a gradovi će sami svojim lokalnim aktima definisati probleme u ovoj oblasti i način i visinu kazne za prekršioce. Komunalni policajci će imati palicu i lisice i moći će da izriču mandatne kazne na licu mesta, kao i da pokreću prekršajne postupke.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage